2012-07-07 07:50:48
Φωτογραφία για Από τα λόγια στις πράξεις
Με τις προγραμματικές δηλώσεις ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς μετέδωσε σήματα αποφασιστικότητας και επιμονής στον εθνικό σκοπό διάσωσης της οικονομίας. Και επέμεινε μάλιστα ότι θα κάνουμε αυτά που πρέπει, όχι γιατί επιβάλλονται από τους εταίρους και τους δανειστές, αλλά επειδή έπρεπε να τα έχουμε κάνει από καιρό. 

Και στην βάση αυτής της επιλογής επανέφερε τη διεκδίκηση της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου. Ωστόσο, όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι προγραμματικές δηλώσεις δεν αρκούν. Η αξία και η επιβεβαίωσή τους θα κριθεί στην πράξη και θα εξαρτηθεί τόσο από την ένταση των προσπαθειών της συμμαχικής κυβέρνησης, όσο και από την προσήλωση των κομμάτων που την απαρτίζουν στον κοινό στόχο.

Η τρόικα, οι εταίροι, οι δανειστές και οι αγορές συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν με καχυποψία το ελληνικό πολιτικό σύστημα και οι διαπραγματεύσεις που εξελίσσονται και θα εξελιχθούν στο επόμενο διάστημα θα είναι επίπονες και όχι ανέφελες.

Γι' αυτό κρίσιμη είναι και η ταχύτητα λήψης και εφαρμογής των αποφάσεων. Περιθώρια αναστολών και αναβολών δεν υπάρχουν πια. Όλα θα κριθούν μέσα στο καλοκαίρι.

Τα λόγια λοιπόν περισσεύουν. Τώρα είναι ο καιρός να μιλήσουν οι πράξεις.

πηγη:tovima
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ