2012-07-07 07:51:02
Φωτογραφία για Πως συνδέεται η γάτα με τις αυτοκτονίες
Γυναίκες που μολύνονται από παράσιτο που εξαπλώνεται από τα περιττώματα της γάτας διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αποπειραθούν να αυτοκτονήσουν υποδεικνύει έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερες από 45.000 γυναίκες στη Δανία.

Ο Teodor Postolache, από το University of Maryland, σημειώνει στην έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Archives of General Psychiatry» ότι δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ο «T. gondii» οδηγεί τις γυναίκες στην αυτοκτονία.

Ωστόσο ανακάλυψε προγνωστική σχέση μεταξύ της μόλυνσης και της απόπειρας αυτοκτονίας σε μελλοντικό χρόνο , σημειώνοντας την ανάγκη για νέες έρευνες. Σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε την έρευνά μας στην πιθανή σχέση, δήλωσε.

Περίπου ένας στους τρεις ανθρώπους παγκοσμίως εκτιμάται ότι μολύνεται με τον «T. gondii», που έχει συνδεθεί με τη σχιζοφρένεια και αλλαγές στη συμπεριφορά, αλλά συχνά δεν οδηγεί σε συμπτώματα, καθώς κρύβεται στα κύτταρα του εγκεφάλου και των μυών.


Οι άνθρωποι διατρέχουν τον κίνδυνο μόλυνσης όταν καθαρίζουν τη λεκάνη με τα περιττώματα της γάτας, καθώς και με την κατανάλωση άπλυτων λαχανικών, ωμού ή μισοψημένου κρέατος ή νερού από μολυσμένη πηγή.

Η έρευνα αναφέρει ότι γυναίκες που μολύνθηκαν από τον «T. gondii», είχαν 1,5 φορά περισσότερες πιθανότητες να αποπειραθούν να αυτοκτονήσουν σε σύγκριση με όσες δεν μολύνθηκαν και ο κίνδυνος φάνηκε να ενισχύεται με αυξημένα επίπεδα αντισωμάτων «T. Gondii».

Προϋπάρχουσες ψυχικές νόσοι δεν φάνηκε να επηρεάζουν σημαντικά τα ευρήματα. Ο σχετικός κίνδυνος ήταν ακόμα μεγαλύτερος για βίαιες απόπειρες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Από τα λόγια στις πράξεις
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Από τα λόγια στις πράξεις
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ