2012-07-07 09:49:06
Φωτογραφία για Ο Εβραίος που σώθηκε από τον... Χίτλερ
Ο Χίτλερ παρενέβη προσωπικά για να σώσει έναν Εβραίο υπό τις διαταγές του οποίου είχε πολεμήσει στον Ά Παγκόσμιο πόλεμο, σύμφωνα με επιστολή που η "Εβραϊκή Φωνή" ανακάλυψε σε μια γερμανική εφημερίδα. Την επιστολή συνέταξε τον Αύγουστο του 1940 ο Χάινριχ Χίμλερ, ο ηγέτης των επίφοβων SS. Η επιστολή αναφέρει ότι ο Ερνστ Ες, ένας δικαστής, δεν θα πρέπει να καταδιωχθεί ή να εκτοπιστεί, διότι "αυτή είναι η επιθυμία του Φίρερ". Ο Ες, που είχε παρασημοφορηθεί στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, διετέλεσε διοικητής για ένα σύντομο διάστημα στην μονάδα του Χίτλερ στη Φλάνδρα, εργάστηκε στο δικαστικό σώμα στην περιοχή του Ντίσελντορφ ως το 1936, οπότε ίσχυσαν οι ναζιστικοί νόμοι περί της φυλετικής "καθαρότητας" και αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Την ίδια χρονιά είχε ξυλοκοπηθεί από ναζί έξω από το σπίτι του, ανέφερε η εφημερίδα.

Ο Ες έγραψε τότε στον Χίτλερ επισημαίνοντας ότι "για εμάς, ισοδυναμεί με πνευματικό θάνατο το να κατηγοριοποιούμεθα ως Εβραίοι και να είμαστε εκτεθειμένοι στην γενική περιφρόνηση".


Κατόπιν ο Ες και μπόρεσε να ταξιδέψει και διέμεινε σε μια γερμανόφωνη περιοχή στη βόρεια Ιταλία, όμως αναγκάστηκε να επιστρέψει στη Γερμανία όπου ανακάλυψε πως η εντολή του Χίτλερ είχε ανακληθεί.

Πέρασε το υπόλοιπο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έγκλειστος σε ένα από τα ναζιστικά στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας. Η αδελφή του πέθανε στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου, πάντως η μητέρα του κατάφερε να διαφύγει στην Ελβετία, όπου της δόθηκε πολιτικό άσυλο.

Μεταπολεμικά ο Ες, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών το 1983, παρέμεινε στη Γερμανία, όπου ανέλαβε επικεφαλής του ομοσπονδιακού οργανισμού των ομοσπονδιακών σιδηροδρόμων.

Η κόρη του Ες, η Ούρσουλα, ζει σήμερα στη Γερμανία, σε ηλικία 86 ετών. Αφηγείται ότι ένας ακόμη συμπολεμιστής του πατέρα της στον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο, ο Φριτς Βίντεμαν, κατάφερε να ενταχθεί στο προσωπικό επιτελείο του Φίρερ ως υπασπιστής και επηρέασε για την τύχη του Ες.

Από τον πατέρα της είχε ακούσει ότι ο δεκανέας Χίτλερ ήταν ένα εσωστρεφές άτομο και δεν είχε φίλους.

Τέλος προκύπτει από την ίδια έρευνα ότι ο Χίτλερ προστάτευσε προσωπικά και τον οικογενειακό γιατρό του, τον Έντουαρντ Μπλοχ, που ζούσε στην Αυστρία.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ