2012-07-07 09:37:39
Φωτογραφία για Στην Ηγουμενίτσα έκοψαν το ρεύμα σε υπερήλικες με σύνταξη 340 ευρώ
Συνεργείο ιδιώτη εργολάβου που συνεργάζεται με τη ΔΕΗ στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας έκοψε το ρεύμα σε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων 96 και 95 ετών λόγω οφειλών, χωρίς να γνωρίζει ότι ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Όπως μεταδίδει το epiruspost.gr, το ζευγάρι ζει επί χρόνια σε ένα φτωχικό σπίτι που τους έχει παραχωρηθεί από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας Ηγουμενίτσας ενώ τα τέσσερα παιδιά του ζευγαριού έχουν πάρει το δρόμο της μετανάστευσης. Έτσι οι δύο ηλικιωμένοι ζουν με την κατώτατη σύνταξη του ΟΓΑ η οποία φθάνει τα 340 ευρώ.

Όπως είναι φυσικό, το εν λόγω ποσό δεν επαρκεί για να καλύψει τις βασικές ανάγκες του ζευγαριού, πόσο μάλλον τους λογαριασμούς και τα χαράτσια. Έτσι, μετά την έκδοση του τελευταίου λογαριασμού της ΔΕΗ η οφειλή έφτασε στο συνολικό ποσό των 948 ευρώ.

Ο ιδιώτης εργολάβος χωρίς να είναι σε θέση να γνωρίζει την οικονομική κατάσταση των ηλικιωμένων, προχώρησε στη διακοπή του ηλεκτρικού.


Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι γείτονες και επικοινώνησαν με τη ΔΕΗ, περιγράφοντας την κατάσταση εξαθλίωσης την οποία υπομένουν καθημερινά οι υπέργηροι αυτοί συμπολίτες.

Ο Προϊστάμενος της ΔΕΗ Σπυρίδων Μπότος αντέδρασε άμεσα και έδωσε εντολή να επανασυνδεθεί το ρεύμα, ενώ ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γιώργος Κάτσινος, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, διαβεβαίωσε πως ο Δήμος θα βρει τρόπο να καλύψει την οφειλή των 948 ευρώ των ηλικιωμένων αυτών κατοίκων, ώστε να μη ζουν με την αγωνία και το φόβο του σκοταδιού.

iefimerida.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ