2012-07-07 09:39:02
Φωτογραφία για ΟΗΕ: Εκ νέου στο τραπέζι το Κυπριακό
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συζητήσει το Κυπριακό κατά τη συνεδρίασή του την ερχόμενη Τρίτη.

Η ειδική αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Λίζα Μπατενχάιμ, θα ενημερώσει τα μέλη του Σώματος για τη λειτουργία και την αποστολή της Ειρηνευτικής Δύναμης στο νησί (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) κατά τους τελευταίους έξι μήνες και ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, θα αναφερθεί στη διαπραγματευτική διαδικασία, στο σημερινό αδιέξοδο και στις προοπτικές που διαγράφονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο κ. Ντάουνερ θα παρουσιάσει σε γενικές γραμμές τις θέσεις των δυο πλευρών και θα δώσει έμφαση στην ανάγκη εφαρμογής Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Στόχος πλέον των Ηνωμένων Εθνών σ' αυτή τη φάση φαίνεται να είναι η συντήρηση της διαδικασίας με τη λειτουργία των τεχνικών επιτροπών, μέχρι τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου.

Το βρετανικό προσχέδιο ψηφίσματος, που παρουσιάστηκε σε ανεπίσημες διαβουλεύσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας, περιέχει και πάλι «ενοχλητικές αναφορές», σύμφωνα με διπλωματική πηγή. Οι Βρετανοί επιμένουν σε μελλοντική αναδιάρθρωση και αλλαγή των όρων εντολής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, αν και το περιεχόμενο του προσχεδίου είναι σε μεγάλο βαθμό το ίδιο με το ψήφισμα του περασμένου Δεκεμβρίου.

Το ΣΑ, κατά τη συνεδρίασή του στις 18 Ιουλίου, αναμένεται να ανανεώσει για άλλους έξι μήνες την παρουσία της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ