2012-07-07 14:22:19
Φωτογραφία για ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Τη βελτίωση του πολιτικού κλίματος, αλλά και τη διχοτόμηση της ελληνικής κοινής γνώμης γύρω από τις πολιτικές διαχείρισης της κρίσης αποτυπώνει η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό κυβέρνησης που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Επενδυτής» του Σαββάτου.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διήμερο 3-4 Ιουλίου από την METRON ANALYSIS.

H κυβέρνηση κερδίζει την αποδοχή του εκλογικού σώματος, η δημοτικότητα Σαμαρά εκτινάσσεται, αλλά η κοινή γνώμη παραμένει απόλυτα πολωμένη και ως προς τη βιωσιμότητα του κυβερνητικού εγχειρήματος και, κυρίως, ως προς τη στρατηγική εξόδου από την κρίση. 

- Η κυβέρνηση Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει απρόσμενα υψηλό ποσοστό αποδοχής. Το 57% των πολιτών έχουν θετική γνώμη για τον σχηματισμό της.

- Θετική εκτίμηση για την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Αντώνη Σαμαρά εκφράζει το 55% των πολιτών, ενώ ανάλογη άνοδο καταγράφει και η δημοτικότητα του αρχηγού της Ν.Δ., με πρώτον στη σχετική λίστα δημοτικότητας τον Φώτη Κουβέλη.

-Η διχοτόμηση της κοινής γνώμης είναι απόλυτη στις εκτιμήσεις για τη διαχείριση της κρίσης. Το 48% τάσσεται υπέρ της άμεσης καταγγελίας του μνημονίου και το ίδιο ακριβώς ποσοστό τάσσεται υπέρ της άποψης «τήρηση και μελλοντική βελτίωση» του μνημονίου.

Real.gr
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ