2012-07-07 14:16:03
Φωτογραφία για ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΩΝ... ΤΙΤΛΩΝ!
Το μενού ενός παίκτη, ειδικά στην προετοιμασία είναι το Α και το Ω για να κρατάει τις απαιτούμενες ισορροπίες αλλά και να έχει τις σωστές δυνάμεις και για την φέρει σε πέρας αλλά και για να κάνει μία παραγωγική χρονιά. Σε δημοσίευμά του το "gazzetta.gr" παρουσιάζει πως τρέφονται οι παίκτες του Ολυμπιακού για τους τίτλους!

Σας μεταφέρουμε το δημοσίευμα αυτούσιο:

Οι άνθρωποι-κλειδιά και οι θερμίδες

Στο λιμάνι η διατροφολόγος Μαρία Λυκομήτρου και ο μάγειρας Σπύρος Σταματόπουλος έχουν άψογη συνεργασία. Η πρώτη ετοιμάζει το σωστό μενού και ο δεύτερος το φτιάχνει, όπως μόνο εκείνος ξέρει.

Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να «καίνε» από 2.500 ως 5.000 θερμίδες την ημέρα σε περίοδο προετοιμασίας. Όταν υπάρχει διπλή προπόνηση φτάνουν στο μάξιμουμ. Άρα τι χρειάζονται εκτός των άλλων; Σωστή διατροφή!

Υδατάνθρακες κατά 80%

Το μενού των πρωταθλητών Ελλάδας εμπεριέχει κατά 80% υδατάνθρακες, που λειτουργούν σαν την βενζίνη στο αμάξι ή σαν το πετρέλαιο στο καλοριφέρ. Κρατούν τον οργανισμό σε πλήρη λειτουργία και εγρήγορση.


Υδατάνθρακες σημαίνουν ζυμαρικά, όπως μακαρόνια και τορτελίνια. Σημαίνουν ρύζι και πατάτες. Τα φαγητά αυτά δεν τρώγονται όπως να 'ναι αλλά μαγειρεύονται με τον πλέον σωστό και συγκεκριμένο τρόπο.

Επίσης δεν μπαίνουν σε αυτά σάλτσες με συντηρητικά ή κάτι άλλο παράμοιο. Απαιτούνται φρέσκια υλικά, όπως ντομάτες και ποτέ λάδι. Εκτός των άλλων τα ζυμαρικά βράζουν το πολύ πέντε λεπτά για να δώσουν πιο δυνατούς υδατάνθρακες.

Το κεφάλαιο πρωτεϊνες, τα φρούτα και τα λαχανικά!

Μετά το 80% μένει ένα 20% που είναι γεμάτο με πρωτεϊνες. Όπερ κόκκινο κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, γαλοπούλα, γάλα και αβγά. Όλα αυτά μπαίνουν στο μενού. Πάντα βέβαια μαγειρεμένα με μεγάλη προσοχή και δίχως ακρότητες. Εκτός των άλλων οι παίκτες του Ολυμπιακού θα πρέπει να τρώνε φρούτα. Ουκ ολίγα. Ακόμα οφείλουν να τρέφονται με λαχανικά.

Άσπρο ψωμί; Τι είναι αυτό;

Απαγορεύεται δια ροπάλου για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να τρέφονται με άσπρο ψωμί. Μαύρο από την άλλη μπορούν να τρώνε αλλά όχι πολύ. Πρέπει οι ποσότητες μαύρου ψωμιού που μπαίνουν στο στομάχι τους και τον οργανισμό τους είναι περιορισμένες. Παράλληλα δεν επιτρέπονται γλυκά, σοκολάτες και αναψυκτικά. Και εκεί υπάρχει ένα μεγάλο.. stop!

Οι ειδικές περιπτώσεις

Εκτός των άλλων στο λιμάνι έχουν να διαχειριστούν ειδικές περιπτώσεις, όπως των Τζιμπούρ και Αμπντούν.Είναι μουσουλμάνοι και δεν τρέφονται με χοιρινό. Επίσης τα άλλα κρέατα που μπορούν να τα τρώνε πρέπει να είναι κομμένα με συγκεκριμένο τρόπο για να μπορούν να τα φάνε. Και γι' αυτό πάντως έχουν βρει λύση στον Ολυμπιακό.

Βασικό κομμάτι το ωράριο

Το ωρολόγιο πρόγραμμα είναι ίσως το... παν για την διατροφή. Δεν είναι μόνο τι τρως αλλά και πως το τρως και κυρίως τι ώρα το τρως. Οι παίκτες του Ζαρντίμ λοιπόν μπορούν να τρώνε πρωινό από τις 7.30 έως τις 8.45 το πρωί. Το μεσημεριανό πηγαίνει για τις 13.30 με 14.30. Έχουν... δικαίωμα για ένα σνακ το απόγευμα (17.00) ενώ το δείπνο τους θα πρέπει να το έχουν φάει το πολύ μέχρι τις 21.00.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ