2012-07-07 19:19:03
Φωτογραφία για Έφιπποι εθελοντές αναλαμβάνουν την προστασία του Σέιχ-Σου
Με άλογα αλλά και «γουρούνες», οι εθελοντές θα περιπολούν προκειμένου να προστατέψουν το δάσος του Σέιχ-Σου στη Θεσσαλονίκη. Δεκαπέντε χρόνια μετά την... καταστροφική φωτιά στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης που είχε ως αποτέλεσμα να καεί το 55% της συνολικής του έκτασης (16.640 στρέμματα), εκατοντάδες εθελοντές αποτελούν τους άγρυπνους φρουρούς του μοναδικού πνεύμονα του πολεοδομικού συγκροτήματος της συμπρωτεύουσας. Ανάμεσά τους και η Επίλεκτη ομάδα ειδικών αποστολών του δήμου Θεσσαλονίκης που δημιουργήθηκε το 1999, έχει 600 μέλη- εθελοντές και χρησιμοποιεί για τις περιπολίες της, άλογα από τρεις ιππικούς συλλόγους και «γουρούνες» (ATV).

«Ξεκινήσαμε πριν από λίγα χρόνια τις έφιππες περιπολίες για άμεση πρόσβαση σε δύσβατα σημεία του δάσους και έχουμε ήδη εντάξει στο δυναμικό μας, 8 ιππείς και 4 αμαζόνες οι οποίοι περιπολούν στην περιοχή από τους Ελαιώνες μέχρι το Κρυονέρι» ανέφερε στο ΑΜΠΕ, ο υπεύθυνος της ομάδας και προπονητής ιππασίας, Μίλτος Πετράκης.

Τις «γουρούνες» τους προτιμούν, από την άλλη, περίπου 40 μέλη της ομάδας τα οποία «χτενίζουν» καθημερινά ένα σημαντικό κομμάτι του δάσους. Ολοι τους έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια της πυροσβεστικής υπηρεσίας σε θέματα πυρασφάλισης όπως και διάσωσης και απομάκρυνσης του πληθυσμού.

Η συγκεκριμένη εθελοντική ομάδα συγκροτήθηκε το 1999, δύο χρόνια μετά την καταστροφική φωτιά όπου στην κατάσβεσή της, συμμετείχαν τότε και αρκετά μέλη της.

iefimerida.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ