2012-07-09 15:15:21
Φωτογραφία για Θρίλερ με τις σωρούς δύο άτυχων χρυσοθήρων
Σε δύο άτυχους χρυσοθήρες που πλήρωσαν με τη ζωή τους το «κυνήγι» του χαμένου θησαυρού ανήκουν τελικά τα δύο πτώματα που βρέθηκαν πεταμένα σε αγροτική περιοχή των Διαβατών, κοντά στην Εγνατία Οδό.

Μάλιστα, μετά από εκτενείς έρευνες, οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης πέρασαν χειροπέδες σε δύο άνδρες, ηλικίας 36 και 60 ετών, οι οποίοι φέρονται να «ξεφορτώθηκαν» τα πτώματα προκειμένου να μη γίνει γνωστή στις αρχές η λαθρανασκαφή τους.

Οι δύο σοροί είχαν εντοπιστεί τα ξημερώματα της Παρασκευής από διερχόμενο οδηγό, σε παράδρομο της Εγνατίας Οδού, και αμέσως έσπευσαν στο σημείο η αστυνομία και ιατροδικαστής. Από την πρώτη εξέταση στις σορούς δεν προέκυψαν εμφανείς ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας, ενώ διαπιστώθηκε ότι ανήκαν σε άνδρες ομογενείς, ηλικίας 41 και 42 ετών. Από τις έρευνες της αστυνομίας προέκυψε πως τα δύο θύματα ανασύρθηκαν νεκρά από τάφρο δίπλα στα Υψώματα Δερβενίου, όπου πραγματοποιούσαν ανασκαφή.


Εκεί ο 36χρονος συλληφθείς επιτηρούσε εξωτερικά τον χώρο και μόλις διαπίστωσε ότι οι συνεργάτες του ήταν νεκροί, με τη βοήθεια δύο ακόμη ατόμων που αναζητούνται τα μετέφεραν με το αυτοκίνητο του 60χρονου συλληφθέντα στο σημείο όπου τα εντόπισε ο διερχόμενος οδηγός.

Εναντίον του 36χρονου και του 60χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της παράλειψης λύτρωσης από κίνδυνο ζωής, της περιύβρισης νεκρών και της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Espressonews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ