2012-07-10 20:12:06
Φωτογραφία για Δένδιας: Προτεραιότητα τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών
Απόλυτη προτεραιότητα χαρακτήρισε την ολοκλήρωση του κέντρου φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, όπως και των υπόλοιπων αντίστοιχων κέντρων, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του μετά την τελετή ορκωμοσίας των νέων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα, μετά το τέλος της τελετής, ο κ. Δένδιας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη συνάντησή του αύριο στις Βρυξέλλες με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα Μάλστρομ και τη συνέχιση του προγράμματος δημιουργίας χώρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Για την παρούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και την Κυβέρνηση, είναι απόλυτη προτεραιότητα να ολοκληρωθεί η Αμυγδαλέζα. Ο χρονικός ορίζοντας είναι η αρχή του φθινοπώρου και αυτό το μήνυμα θα μεταφέρω και στην κα. Μάλστρομ. Την απόλυτη δηλαδή βούληση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην ολοκλήρωση των χώρων φιλοξενίας, όπως η Αμυγδαλέζα, αλλά και των κέντρων πρώτης υποδοχής και του συνολικού νέου μηχανισμού του ασύλου, όπως αυτός ψηφίστηκε το 2011. Έχουν υπάρξει καθυστερήσεις, αλλά ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να πείσουμε τους Ευρωπαίους Εταίρους μας ότι είμαστε σοβαροί και ότι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αυτά τα οποία έχουμε υποσχεθεί στο παρελθόν».


Όσον αφορά τους νέους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και την μάχη για την πάταξη της εγκληματικότητας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δήλωσε:

«Ήταν πάρα πολύ μεγάλη χαρά σήμερα για μένα, η επίδοση των ξιφών στις νέες και στους νέους Υπαστυνόμους, στους Αξιωματικούς αυτούς, που από αύριο θα βρεθούν στους δρόμους του κράτους και θα είναι παρόντες στη μάχη που δίνεται για την ανάκτηση της ελευθερίας χρήσεως του δημόσιου και ιδιωτικού χώρου, για την ασφάλεια της ζωής των Ελλήνων πολιτών».​
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ