2012-07-12 10:29:06
Φωτογραφία για Το καλοκαίρι της καταξίωσης
του Ρήγα Δάρδαλη

Αφήσαμε ασχολίαστη την πρόσληψη του Γιώργου Μπαρτζώκα, καθώς εκκρεμούσε η υπόθεση του Γιώργου Πρίντεζη. Από την στιγμή που ο πιο βελτιωμένος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας θα παραμείνει στη βάση του ως το 2015, δεν υπάρχει κανένας λόγος για μην χαρακτηρίσουμε από τώρα το φετινό καλοκαίρι, ως αυτό της καταξίωσης για τους αδελφούς Αγγελόπουλους. Δεν έχει σημασία που το ρόστερ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και θα προκύψουν προσθαφαιρέσεις. 

Αυτό που μετράει είναι πως οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ έδρεψαν τους καρπούς των κόπων τόσων ετών, βλέποντας παίκτες και προπονητές να θέλουν να έρθουν σε αυτούς, όχι γιατί θα τους έκαναν ζάμπλουτους (όπως συνέβαινε μέχρι το 2010), αλλά γιατί θέλουν να αγωνισθούν στην ομάδα που (πλέον έχει όλες τις προϋποθέσεις ώστε), να κυριαρχήσει για χρόνια. Από την πλευρά τους, τα «αφεντικά» σε πείσμα των καιρών, αλλά και του… σκληρού  αντιπροέδρου Γιώργου Σκινδήλια δεν δίστασαν να κάνουν ορισμένες υπερβάσεις, ώστε να μην αλλοιωθεί ο αγωνιστικός κορμός.


«Πλέον οι Αγγελόπουλοι καλούνται να μην κάνουν το λάθος του Φιλίππου: Δηλαδή να μην τσιγκουνευτούν μερικά ευρώ και να διατηρήσουν αναλλοίωτο τον αγωνιστικό κορμό και το τεχνικό επιτελείο», είχαμε τονίσει την επόμενη της κατάκτησης του πρωταθλήματος και οι Αγγελόπουλοι το έπραξαν κατά γράμμα! Ο Παναγιώτης «καθάρισε» την υπόθεση του Σλούκα και όλοι μαζί δούλεψαν πολύ συντονισμένα ώστε να παραμείνει τόσο ο Λο, όσο και ο Πρίντεζης. 

Κοινή συνισταμένη είναι πως και οι τρεις παίκτες θα μπορούσαν να είχαν πάρει περισσότερα αν είχαν υπογράψει αλλού! Κι αν ο Λο είχε ξεκαθαρίσει πως θα εγκατέλειπε τον Ολυμπιακό, μόνο για το ΝΒΑ, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το μίνιμουμ συμβόλαιο (που ψάχνει μέχρι τώρα για να μην ξεγελιόμαστε) θα του απέφερε 915.000 δολάρια, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο. Όλοι, όμως, είδαν πως οι Αγγελόπουλοι εκτίμησαν την παρουσία τους, βελτιώνοντας σημαντικά τις αρχικές τους προσφορές και είπαν το «ναι» με ικανοποίηση. 

Σε ότι αφορά το θέμα του προπονητή, η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Όπως τη «στείρα» διετία του Κορυδαλλού, του Σπόρτιγκ και των Άνω Λιοσίων (από το 2002 ως το 2004) που έφυγαν τα μεγάλα ονόματα ξένων παικτών από την Α1, έτσι και τώρα που έφυγαν οι κορυφαίοι Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς το Ελληνικό μπάσκετ θα βρει τη λύση εκ των έσω. Τότε κανείς δεν πίστευε πως οι Έλληνες μπασκετμπολίστες μπορούν να οδηγήσουν την Εθνική, αλλά και τους συλλόγους τους σε οποιαδήποτε επιτυχία. Η διάψευση ήταν πέραν κάθε προσδοκίας. 

Κάτι ανάλογο πιστεύουμε πως θα συμβεί και τώρα. Διότι κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει πως το πρωτάθλημα της Α1 παραμένει ανταγωνιστικό παρά την πτώση του επιπέδου, καθώς είναι το καλύτερα μελετημένο και δουλεμένο από τεχνικής πλευράς στην Ευρώπη, ου μην και σε ολόκληρο το μπασκετικό κόσμο. Ο Μπαρτζώκας δεν μπορεί να μπει στην ίδια ζυγαριά με τον Ίβκοβιτς, αλλά πόσοι μπορούν στην Ευρώπη; Δύο: Ο Ομπράντοβιτς και ο Μεσίνα. 

Αφ’ ης στιγμής ουδείς εκ των δύο γινόταν να έρθει, ο Μπαρτζώκας αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή, η οποία πιστεύουμε πως θα δικαιωθεί. Μπουχτίσαμε πλέον με την… επωνυμολαγνεία και τα «μεγάλα ονόματα» στην Ελλάδα. 

Σε οποιαδήποτε επάγγελμα τρία είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας και σε καμία περίπτωση μέσα σε αυτά δεν είναι το επώνυμο που φέρει ο καθένας: Η γνώση του αντικειμένου, το πάθος για δουλειά και η στιβαρή προσωπικότητα, ώστε να αντέξεις στις κρίσιμες στιγμές. Ο Μπαρτζώκας διαθέτει και τα τρία, απλά πρέπει να τα εξελίξει στο κορυφαίο επίπεδο, στο οποίο δεν έχει δουλέψει ξανά και ανήκει ο Ολυμπιακός.  

πηγή: olympiacos24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ