2012-07-13 15:15:05
Φωτογραφία για Ζάκυνθος: Σημαντικές ελλείψεις στο νέο νοσοκομείο
Σε λιγότερο από 1,5 χρόνο από σήμερα, εάν δεν αλλάξει η υφιστάμενη κατάσταση, το νέο νοσοκομείο Ζακύνθου θα καταρρεύσει, υποστήριξε με σημερινή συνέντευξή του στην ΕΡΑ, ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης νοσοκομειακών γιατρών, Νίκος Ποταμίτης, με αφορμή τη χθεσινή συνέλευση του συνδικαλιστικού οργάνου, στην οποία συζητήθηκαν σοβαρά θέματα και λήφθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις

Όπως τόνισε ο κ. Ποταμίτης, εάν δεν πληρωθούν άμεσα οι γιατροί τις εφημερίες τους για τους τρεις πρώτους μήνες του 2012, περιμένοντας τις εγγυήσεις του επιτρόπου και όλων των αρμόδιων υπηρεσιών, τότε θα προβούν σε επίσχεση εργασίας, ενώ, ζητούν να προσληφθούν 10 συνάδελφοί τους, για τους οποίους έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες, αλλά προβάλλει εμπόδια το αρμόδιο υπουργείο, επικαλούμενο την ισχύουσα αναλογία προσλήψεων και αποχωρήσεων.

Μάλιστα, ανέφερε ότι δύο ολόκληρα χρόνια δεν έχουν διοριστεί γιατροί και νοσηλευτές στο νοσοκομείο του νησιού, όταν συνάδελφοι τους βγαίνουν στη σύνταξη, με αποτέλεσμα τη σοβαρή αποδυνάμωση του υπάρχοντος προσωπικού. Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Ποταμίτη, στους νοσοκομειακούς γιατρούς, οφείλονται εφημερίες 6 μηνών του 2012, το κόστος των οποίων έχει μειωθεί από 400 σε 100 εκατομμύρια, την ίδια ώρα που οι μισθολογικές αποδοχές τους, μειώθηκαν κατά 40% και, ενώ, έρχονται και νέες περικοπές, οι οποίες σε συνδυασμό την αύξηση της φορολογίας, τούς οδηγούν στο χείλος του γκρεμού.
newsplus.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ