2012-07-13 18:00:16
Φωτογραφία για Κατά της ελληνικής παράτασης 6 στους 10 Γερμανούς
Μόνο το 31% υπέρ της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους Το 61% των Γερμανών θεωρεί ότι δεν πρέπει να δοθεί στις υπερχρεωμένες χώρες περισσότερος χρόνος προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί και μόνο το 31% τάσσεται υπέρ μιας τέτοιας παράτασης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του «Πολιτικού Βαρόμετρου» που παρουσίασε σήμερα η γερμανική δημόσια τηλεόραση ZDF.

Όπως αναφέρεται στην ίδια δημοσκόπηση, το 51% των ερωτηθέντων λέει «όχι» στην έκδοση ευρωομολόγων, με μόλις το 12% να απαντά θετικά και το 24% να τάσσεται υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων εφόσον προηγουμένως έχει ενισχυθεί η δημοσιονομική ένωση της Ευρώπης.

«Καλά» διαχειρίζεται η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ την κρίση του ευρώ, σύμφωνα με το 63% των ερωτηθέντων, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 28%. Σε ποσοστό 57% ωστόσο οι Γερμανοί εκτιμούν ότι η κυρία Μέρκελ δεν εξηγεί επαρκώς την πολιτική της για την κρίση, με μόνο το 33% να δηλώνει ότι δίδονται επαρκείς εξηγήσεις.


Σε ό,τι αφορά την δύναμη των κομμάτων, οι Χριστιανοδημοκράτες ενισχύονται κατά δύο μονάδες από τον προηγούμενο μήνα, φθάνοντας στο 36%. Ανάλογες απώλειες καταγράφονται για τους Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι πέφτουν στο 30%, ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες συγκεντρώνουν 4%, χάνοντας μία μονάδα από την προηγούμενη μέτρηση και μένοντας μακριά από το όριο (5%) της εισόδου στην Βουλή. Οι Πράσινοι μένουν σταθεροί στο 13%, η Αριστερά κερδίζει μια μονάδα και φθάνει το 6%, ενώ οι Πειρατές εμφανίζονται, όπως και τον προηγούμενο μήνα, στο 7%.

Θετικά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας και για την ίδια την κυρία Μέρκελ, η οποία, στην κλίμακα αξιολόγησης των πολιτικών από -5 ως +5, καταλαμβάνει την πρώτη θέση με βαθμό 2, από 1,7 που συγκέντρωσε στην προηγούμενη αξιολόγηση. Ακολουθεί η σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Χανελόρε Κραφτ, η οποία βαθμολογείται με 1,9, από 1,7 που είχε εξασφαλίσει τον Ιούνιο. Ακολουθούν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μαζί με τον επικεφαλής της Κ.Ο. των Σοσιαλδημοκρατών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ και τον πρώην υπουργό Οικονομικών, επίσης σοσιαλδημοκράτη, Πέερ Στάινμπρουκ, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Πρόεδρος της SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Αρνητική είναι η βαθμολογία για τους πολιτικούς της FDP. Ο υπουργός Οικονομικών Γκίντο Βεστερβέλε βαθμολογείται με -1 και ο αρχηγός του κόμματος και αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ με -1,4.

newsbeast.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ