2012-07-16 12:14:17
Φωτογραφία για Ένα κεντρώο κόμμα στο δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία....???
Από τον Βασίλη Μπόνιο

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη επί της Βασιλίσσης Σοφίας, αποτελεί για την ώρα το στρατηγείο του κόμματος του Γιώργου Φλωρίδη. 

Από εδώ ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, όταν δεν συναντάται δια ζώσης με τους φίλους επικοινωνεί τηλεφωνικά μαζί τους. Το τελευταίο καιρό για παράδειγμα πυκνώνουν οι επαφές του με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ οι συζητήσεις με τον Τάσο Γιαννίτση και τον Αλέκο Παπαδόπουλο είναι σχεδόν καθημερινές. Από τα πιο ενεργά μέλη του Κοινωνικού Συνδέσμου ήταν, έως ότου αναλάβει καθήκοντα υπ. Οικονομικών, ο Γιάννης Στουρνάρας.

Για κάποιους η πολιτική πρόταση Φλωρίδη αποτελεί την ύστατη λύση για την ανακοπή της επέλασης του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία. Για άλλους την μοναδική πειστική προσπάθεια για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κεντρώου κόμματος.

Η δυστοκία της κυβέρνησης Σαμαρά να παράξει έργο παρότι αναμενόμενη ξαφνιάζει ακόμη και τους πιο φανατικούς θαυμαστές της. Κάθε λίγο συναντώνται οι 3 καβαλιέρος και ανάμεσα σε καφέδες, παγωμένα εμφιαλωμένα νερά και φυσικούς χυμούς αποφασίζουν να συνεχίσουν το χυδαίο χαράτσι της ΔΕΗ και να επιβάλλουν νέες αιματηρές περικοπές μισθών και συντάξεων.


Αντί ο Σαμαράς να στείλει μόνιμες διακοπές των κ. Μητρόπουλο των (μη) αποκρατικοιήσεων για παράδειγμα, τον ακούει να λέει πως μέσα στο 2012 μπορούν να γίνουν μόνο δύο αποκρατικοποιήσεις. Τα ζώα μου αργά και με τον Φωτόπουλο να του ετοιμάζει τον καβαφικό επικήδειο, ο Σαμαράς τι περιμένει άραγε;

Δεν μας αφορούν οι συσκέψεις των 3. Οι πολίτες που διαπιστώνουν ότι για μια ακόμη φορά θα είναι τα ερίφια περιμένουν από τον αρχηγό της ΝΔ να κάνει πράξη τα “Ζάππεια”, τα “σημεία G” και όλα όσα αυτονόητα υποστήριζε προεκλογικά.

Μέσα σε ένα τέτοιο σκηνικό έλλειψης πολιτικής ατζέντας και πρωτοβουλιών που εξαντλούνται στα τηλεπαράθυρα, οι προοπτικές ενός νέου κόμματος κάθε άλλο παρα ευκαταφρόνητες είναι. Οι πολίτες διψούν για έντιμους και οραματικούς ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν την Ελλάδα. Ακόμη και στο πρόσωπο του Τζήμερου τους αναζήτησαν. Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος δεν μπορούν να μην τα βλέπουν αυτά. Δεν έχουν το δικαίωμα να κρατάνε την Ελλάδα έρμαιο μιας δημοσιουπαλληλικής  πολιτικής νοοτροπίας. Όπου νάναι δεν θα διαθέτουν καν κομματικό στρατό και το χειρότερο για τους ίδιους, ούτε μηντιάρχες διατεθειμένους να περάσουν τις μάλλον αναχρονιστικές απόψεις τους. Η θα αλλάξετε την Ελλάδα η θα το κάνουν κάποιοι άλλοι. Ο Φλωρίδης, γιατί όχι;

Πηγή / http://kourdistoportocali.com/articles/12525.htm
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ