2012-07-16 20:19:08
Φωτογραφία για Το τριπλό στοίχημα Σαμαρά
Περιμένοντας τις λίστες με τα ισοδύναμα από τη μια και της δίαιτας όπου υπάρχει λίπος στο κράτος από την άλλη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται για ένα ακόμη ραντεβού με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.Την Τετάρτη το πρωί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης θα παραλάβουν το πακέτο με τις αλλαγές που θα διασφαλίσουν την αποδέσμευση της δόσης αλλά και την επιτυχία ενός τριπλού στοιχήματος που έχει βάλει ο πρωθυπουργός.

Στοίχημα πρώτον: Να μη γίνει καμία απόλυση στο Δημόσιο. Στοίχημα δεύτερον: Να μην κοπούν άλλο μισθοί (ειδικά μισθολόγια) και συντάξεις. Στόχος τρίτος: Τα μέτρα που θα έχουν κοινωνικό χαρακτήρα να περάσουν από τους εταίρους μας που θα βάλουν στη ζυγαριά τα περιβόητα πλέον ισοδύναμα.

Αν και το Μαξίμου κρατά «κλειδωμένο» το σχέδιο B΄ του κ. Σαμαρά, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει είτε τηλεφωνικά είτε μέσω τηλεδιάσκεψης με ηγέτες της Ε.Ε. με στόχο να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και η κυβέρνηση να λύσει τα χέρια της και να προχωρήσει με την κοινωνία σύμμαχο στις αποκρατικοποιήσεις.


Οι συνομιλίες του κ. Σαμαρά θα ξεκινήσουν άμεσα, μια και, όπως τόνιζαν στενοί του συνεργάτες, ο χρόνος μετρά αντίστροφα εν όψει της επιστροφής της τρόικας, αλλά και για να αποδεσμευτεί εγκαίρως η δόση του δανείου.

Ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι πέρα από τις όποιες διαβουλεύσεις γίνουν με τους εκπροσώπους των «δάνειων δυνάμεων», οι πραγματικές αποφάσεις θα ληφθούν σε πολιτικό επίπεδο γι' αυτό και χρειάζεται ένας νέος γύρος συνομιλιών.

Το Μαξίμου κρατά χαμηλούς τόνους, μια και οι ισορροπίες είναι πολύ ευαίσθητες τόσο μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων όσο και των Ευρωπαίων ηγετών.

Οπως είπε χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης στην ατζέντα της συνάντησης της Τετάρτης, περιλαμβάνεται το ζήτημα του ΦΠΑ, των δόσεων και κυρίως η αντιμετώπιση όλων εκείνων των θεμάτων που έχουν σχέση με τη λήψη άμεσων μέτρων.

Ο κ. Κουβέλης κλήθηκε ν’ απαντήσει (ΝΕΤ) και στο ερώτημα σχετικά με το αν τα σχεδιαζόμενα μέτρα της κυβέρνησης τυγχάνουν της έγκρισης από την τρόικα και ήταν κατηγορηματικός: «Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση έχει την πολιτική αφέλεια να λέει ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις χωρίς να συνυπολογίζει αυτό που λένε οι δανειστές μας, οι εταίροι μας; Η τρόικα δεν αποφαίνεται πολιτικά, δεν έχει καμία αρμοδιότητα για την πολιτική αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων».

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ