2012-07-16 21:02:04
Φωτογραφία για Περιφέρεια Αττικής: ΠΕΠ Αττικής - Ένταξη έργου ανέγερσης γηροκομείου σε Δήμο Μεγαρέων
Ένα σημαντικό έργο κοινωνικού χαρακτήρα για τους ηλικιωμένους της Δυτικής Αττικής εντάσσεται με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, στο...

«Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής 2007 – 2013», Άξονας Προτεραιότητας 2 – Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής.

Πρόκειται για το έργο:

«Ανέγερση Γηροκομείου Θέση ΚΦ557 του Δήμου Μεγαρέων», συνολικού προϋπολογισμού 4.376.500 €. Η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων θα εκτείνεται σε δυο ορόφους, θα μπορεί να φιλοξενεί 41 συνολικά ηλικιωμένους, θα διαθέτει υπόγειους βοηθητικούς και ειδικούς χώρους (π.χ. κουζίνα, τραπεζαρία, γραφεία, αποθήκες, πλυντήριο-στεγνωτήριο, αποδυτήρια, κοιτώνες προσωπικού κλπ). Όλοι οι χώροι θα είναι διαμορφωμένοι κατάλληλα, ώστε να τηρούνται οι προδιαγραφές που ορίζονται για τα ΑμΕΑ.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δηλώνει:

«Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι να στέκεται αρωγός στον πολίτη, με κάθε τρόπο, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία.

Η ανάγκη για την ύπαρξη γηροκομείων που να εξασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωση των ηλικιωμένων αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας. Έχει εντοπιστεί τεράστιο έλλειμμα σε κοινωνικές υποδομές παρόμοιας μορφής, για αυτό και στηρίζουμε την προσπάθεια που γίνεται για την ένταξη του έργου. Επιδίωξή μας είναι στο μέλλον να υλοποιηθούν και άλλα παρόμοια έργα, ώστε να εξασφαλίσουμε την ποιότητα ζωής που αξίζει στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ