2012-07-17 08:47:33
Φωτογραφία για Μείωση 30% στο Δημόσιο χωρίς απολύσεις
Τελικά και τα στελέχη της τρόικας φαίνεται να συμφωνούν πως με τη μείωση των μισθών αλλά και τις αποχωρήσεις υπαλλήλων το κόστος του κράτους θα μειωθεί τόσο ώστε δεν θα είναι αναγκαίες οι απολύσεις υπαλλήλων

Οι τροϊκανοί φαίνεται να δέχονται πως η αναδιάρθρωση των δομών του Δημοσίου με την παράλληλη μείωση λόγω αποχωρήσεων είναι αρκετή.

Η μείωση των δομών κατά μέσο όρο κατά 30% με παράλληλη μετακίνηση υπαλλήλων ( που δεν θεωρείται πρόσληψη) από υπουργείο σε υπουργείο για την κάλυψη των κενών θωρείται μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση και μέτρο που θα επιτύχει τους στόχυς του μνημονίου σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η “Ναυτεμπορική”.

Από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι η απόφαση του 1 προς 5 στο στενό δημόσιο τομέα και 1 προς 10 στις ΔΕΚΟ θα τηρηθεί απαρέγκλιτα, καθώς και η πολιτική δέσμευση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις. Οι τεχνοκράτες της τρόικας επιβεβαιώνουν τη σημαντική πρόοδο που έχει γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Με βάση τον ρυθμό των αποχωρήσεων από τις 150.000 λιγότερες θέσεις που απαιτεί η τρόικα θα καλυφθεί ένας αριθμός περίπου 125.000. Μαζί με τη μείωση των μισθών ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν ότι καλύπτεται ο στόχος του περιορισμού των δαπανών του κράτους και έτσι όλα δείχνουν ότι παρακάμπτεται ο σκόπελος των απολύσεων.
newsit.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ