2012-07-17 10:10:04
Φωτογραφία για Φιλόζωοι εναντίον της συμμετοχής των αλόγων σε τουριστικές επιδείξεις!
Φιλόζωοι αντιδρούν κατά της συμμετοχής των αλόγων σε τουριστικές επιδείξεις. Και αντέδρασαν, υπερβολικά, κατά τη γνώμη μας, εναντίον εκδήλωσης, που έγινε στο... Δρέπανο Ηγουμενίτσας. Σε ανακοίνωση του φιλοζωικού σωματείου Ηγουμενίτσας, τονίζεται: "Το σωματείο μας καταδικάζει τις ιππικές επιδείξεις ως παράνομες και ανήθικες ως προς την πλευρά των ζώων. Η εκμετάλλευση ζώων για επιδείξεις απαγορεύεται σύμφωνα με τον νόμο 2039/Αρθρο 12 ,παρ 1 «απαγόρευση κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα".

Σε κανονικές περιπτώσεις θα έπρεπε να ελεγχθεί η νομιμότητα από τους αρμόδιους φορείς πριν δοθεί η άδεια από τον δήμο. Το σωματείο μας δεν έκανε καταγγελία, θέλοντας έτσι να δείξει καλή διάθεση άλλα και να προβούμε σε ενημέρωση του κόσμου και ιδιαίτερα του φορέα της εκδήλωσης . Πιστεύουμε ότι ο Ιππικός όμιλος καθώς και ο Δήμος που έδωσε την άδεια, δεν γνώριζε την καινούργια νομοθεσία. Σε επόμενη εκδήλωση όμως είτε στην Ηγουμενίτσα ή σε άλλο Δήμο θα κληθεί αμέσως η αστυνομία
. Νομικά η κακοποίηση ζώου με πρόθεση θεωρείται κακούργημα και διώκεται αυτεπάγγελτα . Ως χώρα , όσο και αν φαίνεται παράξενο, έχουμε έναν από τους δημοκρατικότερους νόμους στην Ευρώπη για τα ζώα. Εμείς σαν πολίτες της χώρας αυτής μαζί με τις αρμόδιες αρχές του κράτους είμαστε υπεύθυνοι για την εφαρμογή του νόμου. Τα άλογα είναι ζώα συντροφιάς πλέον και έτσι πρέπει να τα βλέπουμε. Είναι ζώα που υποτάσσονται εύκολα στον άνθρωπο και έχουν ανάγκη την φροντίδα του, όπως ακριβώς ο σκύλος. Ας τιμήσουμε αυτά τα ζώα για την ιστορία που μας προσέφεραν. Ας μην τα γελοιοποιούμε βάζοντας τα σε επιδείξεις και αγώνες ταχύτητας".
katoci.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ