2012-07-17 10:50:09
Φωτογραφία για Οι 32 καλύτεροι της Ευρώπης
Τη λίστα με τους 32 υποψηφίους που διεκδικούν τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της Ευρώπης για τη σεζόν 2011-2012 ανακοίνωσε η UEFA. Την τιμητική της έχει η Ρεάλ Μαδρίτης, αφού εκπροσωπείται από εφτά παίκτες και πιο συγκεκριμένα από τους Τσάμπι Αλόνσο, Ίκερ Κασίγιας, Πέπε, Φάμπιο Κοεντράο, Μεσούτ Οζίλ, Σέρχιο Ράμος και Κριστιάνο Ρονάλντο. Έξι παίκτες της πρωταθλήτριας Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι ξεχώρισαν και διεκδικούν τον τίτλο, οι οποίοι είναι οι Σέρχιο Αγουέρο, Μάριο Μπαλοτέλι, Τζο Χαρτ, Βινσέντ Κομπανί, Νταβίντ Σίλβα, Γιάγια Τουρέ.

Από τέσσερις (Τσάβι, Σεσκ Φάμπρεγας, Αντρές Ινιέστα και τον περσινό νικητή του τίτλου Λιονέλ Μέσι) εκπροσωπείται η Μπαρτσελόνα, ενώ ισάριθμες συμμετοχές στη λίστα έχει και η κάτοχος του Champions League Τσέλσι, Φερνάντο Τόρες, Φρανκ Λάμπαρντ, Πετρ Τσεχ και Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Στη λίστα φιγουράρουν και δύο ονόματα από την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Γιουβέντους, Τζιανλουίτζι Μπουφόν και Αντρέα Πίρλο και δύο από την πρωταθλήτρια Γερμανίας, Μπορούσια Ντόρτμουντ Σίνζι Καγκάβα και Γιάκουμπ Μπλαστσικόφσκι.


Τη λίστα συμπληρώνουν οι Ραούλ (Σάλκε), Γουέιν Ρούνεϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) Ρόμπιν Φαν Πέρσι (Άρσεναλ), Λούκα Μόντριτς (Τότεναμ), Φαλκάο (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Μίλαν) και Λέσλι Ντέιβις (Μπανγκόρ Σίτι).

Στις 14 Αυγούστου η επιτροπή θα ανακοινώσει τους τρεις επικρατέστερους ποδοσφαιριστές και στις 30 Αυγούστου στο Μονακό θα ανακοινωθεί ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Ευρώπης.
sport-fm.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ