2012-07-17 11:58:29
Φωτογραφία για Σύμφωνα με νέα έρευνα οι γυναίκες είναι εξυπνότερες απο τους άντρες!!!
Τελικά είναι οι γυναίκες εξυπνότερες απο τους άντρες; Μία ανατρεπτική απάντηση στην αιώνια μάχη των φύλων, έρχεται να δώσει το τεστ του αμερικανού ψυχολόγου Τζέιμς Φλίν, ο οποίος υποστηρίζει ότι τα τελευταία 100 χρόνια, ο ανθρώπινος δείκτης νοημοσύνης σημείωσε αύξηση, αλλά των γυναικών αυξήθηκε ταχύτερα.

Βασισμένο σε 15.000.000 ερωτήσεις του επιτραπέζιου παιχνιδιού γνώσεων Trivial Pursuit, το τεστ τουΤζέιμς Φλίν, (ο οποίος είναι παγκόσμια αυθεντία στη διερεύνηση της ανθρώπινης ευφυΐας) δίνει πραγματικά αποτελέσματα για το δείκτη νοημοσύνης των δύο φύλων, με τις γυναίκες να απαντούν σωστά σε 4.088.139 ερωτήσεις σε αντίθεση με τους άντρες που συμπλήρωσαν μόλις 4.077.596 σωστές απαντήσεις.

Οι βαθμολογίες του τεστ και η συχνότητα εμφάνισής τους κυμαίνονται γενικά ως εξής:

116+ συγκεντρώνει το 17% του παγκόσμιου πληθυσμού και αποτελεί τον μέσο όρο των ελεύθερων επαγγελματιών121+ για το 10% του πληθυσμού, εκεί κυμαίνεται ο Μ.Ο
. των απόφοιτων παναπιστημίου143+ μόνο 1% του πληθυσμού, βαθμολογία που συγκεντρώνουν οι διδάκτορες-ερευνητές Φυσικής158+ συγκεντρώνει μόλις 1 στους 10.000 ξεπερνά τη βαθμολογία αυτή και είναι ο Μ.Ο. όσων έχουν τιμηθεί με Νόμπελ.164+ για την «πνευματική ελίτ», αφού είναι για 1 στους 30.000, στους οποίους εντάσσεται ο Μοτσαρτ και ο Μπόμπι Φίσερ.

Παρόλο που η συγκέντρωση υψηλής βαθμολογίας στο συγκεκριμένο τεστ αποτελεί αμφίβολο κριτήριο μέτρησης της συνολικής νοημοσύνης, τα τεστ ευφυϊας συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται τακτικά ως εργαλεία ανάλυσης του εργατικού δυναμικού αλλά και των κοινωνικών ομάδων.

Τα αποτελέσματα του τεστ ανά τον κόσμο ήταν υπέρ των γυναικών, με τους εκπροσώπους του ωραίου φύλου να σημειώνουν ίσες ή αρκετά μεγαλύτερες βαθμολογίες απο τους άντρες, ενω μερικές από τις χώρες στις οποίες οι γυναίκες είχαν το «πάνω χέρι» ήταν η Νέα Ζηλανδία, η Εσθονία και η Αργεντινή, οδηγώντας την επιστημονική κοινότητα στο συμπέρασμα ότι οι υψηλές βαθμολογίες είναι αποτέλεσμα της επίδρασης του σύγχρονου τρόπου ζωής και των αυξημένων απαιτήσεων, στον εγκέφαλο των γυναικών.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ