2012-07-17 15:26:06
Φωτογραφία για Γάτες εγκλωβισμένες για μήνες σ’ ένα υπόγειο στην Πανεπιστημίου
Στις 15 Ιουλίου μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου «Αδέσποτη Ζωή» (Stay Life) άνοιξαν ένα υπόγειο στο κέντρο της Αθήνας επί της οδού Πανεπιστημίου, μετά από παράκληση των ιδιοκτητών των καταστημάτων, που... βρίσκονται εντός της στοάς, για να απεγκλωβίσουν τις γάτες, που ζούσαν κλειδωμένες εκεί από τον περασμένο Ιανουάριο!

Τα μέλη του της «Αδέσποτης Ζωής» περιγράφουν τη φρίκη, που αντίκρισαν, την επίθεση που δέχτηκαν, και ζητούν τη βοήθεια μας σε φάρμακα για τα ζώα αλλά και χώρους φιλοξενίας.

Όπως εξηγούν: «Μέσα στο υπόγειο “ζουν” 5 γάτες. Είναι άγνωστο το πως κατάφεραν, να επιβιώσουν οι γάτες αυτές χωρίς νερό, αφού από τον Ιανουάριο βρέθηκαν και μεγάλωναν στον χώρο αυτό.

“Φιλόζωη” ιδιοκτήτρια καταστήματος της γύρω περιοχής, τάιζε τις γάτες αυτές με αποφάγια, πετώντας τα από ένα περιφραγμένο με σύρμα, από το οποίο δεν μπορούσαν να βγουν οι γάτες και έτσι τους πέταγε το φαγητό από πάνω.


Φαίνεται πως η κυρία αυτή δε σκέφτηκε ποτέ, να βρει τρόπο, να ανοίξει το υπόγειο, για να βγουν οι γάτες και να μεταφερθούν για περίθαλψη και στείρωση σε κτηνιατρική κλινική, με αποτέλεσμα, να συσσωρεύονται δεκάδες σκουπίδια και αποφάγια στον χώρο.

Αυτό, που αντικρίσαμε και ζήσαμε, ήταν κάτι το εξωφρενικό. Εκατομμύρια ψύλλοι ανέβηκαν πάνω μας, ενώ η μυρωδιά πρόδιδε την ύπαρξη πτωμάτων. Ευτυχώς κάποιες από τις γάτες ακόμα ζουν, αλλά είναι άγνωστο το πως θα καταφέρουμε, να τις πιάσουμε. Έχει ήδη στηθεί παγίδα και ελπίζουμε πως αύριο θα πιαστεί κάποια από αυτές.

Έχουμε καλέσει ειδικό γεωπόνο να απολυμάνει το χώρο από τους ψύλλους, χωρίς να κινδυνεύσει η ζωή των γατιών, αφού η πρόσβαση είναι αδύνατη, λόγω των επιθέσεων από τους ψύλλους, που δέχονται, όσοι μπαίνουν στον χώρο.

Εδώ και 4 ημέρες ασχολούμαστε με την επίλυση ενός προβλήματος, που δημιούργησε μια “φιλόζωη” κυρία.

Ζητάμε τη βοήθεια σας, για την περίθαλψη των γατιών, που θα βρεθούν, ώστε να γίνει σωστά η περίθαλψη και η στείρωση τους και να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο, ίσως σε κάποιο κήπο και να ζήσουν ευτυχισμένες.

Ζητάμε επίσης την βοήθεια σας σε frontline spray ή effipro spray καθώς και drontal για εσωτερική και εξωτερική αποπαρασίτωση. Αν μπορείτε να βοηθήσετε, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα email: [email protected] και [email protected]».

Αυτό δεν είναι φιλοζωία!

Θυμίζουμε, ότι φιλοζωία δεν είναι, να ταΐζουμε εγκλωβισμένα ζώα, που αναπαράγονται ανεξέλεγκτα και υποφέρουν δυσβάσταχτα. Φιλοζωία είναι, να τα προστατεύουμε, να τα στειρώνουμε, να αποπαρασιτώνουμε, να ενοχλούμε τις αρχές, ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αν εμείς δεν έχουμε χρήματα ή δεν γνωρίζουμε, που πρέπει να απευθυνθούμε, για να τα σώσουμε.

Αν χρησιμοποιούμε τα αδέσποτα, όπως κάνουν οι συλλέκτες ζώων, τότε και εκείνα βασανίζουμε - αφού τα εκθέτουμε σε πολυάριθμούς κινδύνους - και φυσικά δεν περιορίζουμε τον τεράστιο πληθυσμό τους, αφού γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι το 1.000.000 αδέσποτα, που περιφέρονται παντού στην Ελλάδα, γίνονται έρμαια στα χέρια αδίστακτων ανθρώπων.
zoosos.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ