2012-07-17 17:32:32
Φωτογραφία για Τηλεφωνήστε να έρθουν να με συλλάβουν. Έχω σκάσει από τη ζέστη!
Στήθηκε μια γιγαντιαία επιχείρηση για τη σύλληψή τους. Δεκάδες αστυνομικοί «χτένιζαν» την περιοχή των Γλυκών Νερών προκειμένου να εντοπίσουν τους δύο δράστες που απείλησαν με όπλο τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Και ενώ τα ίχνη τους είχαν χαθεί από προσώπου γης, ο ένας από αυτούς παραδόθηκε, καθώς δεν μπορούσε να τρέχει άλλο λόγω του... καύσωνα. Το περιστατικό, που αρχικά είχε στοιχεία θρίλερ, τελικά κατέληξε με την κωμική παράδοση του 30χρονου στις αρχές. Ολα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10.00 το πρωί της Δευτέρας. Ανδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολούσαν στην περιοχή θεώρησαν ύποπτους τους επιβάτες ενός Ι.Χ. και αποφάσισαν να κάνουν έλεγχο, χωρίς όμως κανένας από αυτούς να περιμένει αυτό που θα επακολουθούσε. Οταν οι αστυνομικοί πλησίασαν το αυτοκίνητο στη λεωφόρο Σπάτων είδαν σοκαρισμένοι να τους σημαδεύει ο συνοδηγός του οχήματος με κοντόκαννη καραμπίνα.

Προτού προλάβουν να αντιδράσουν ο δράστης τους ανάγκασε να απομακρυνθούν, ενώ ο οδηγός ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και διέφυγε του ελέγχου. Αμέσως μετά οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ άρχισαν να καταδιώκουν τους δύο δράστες καλώντας παράλληλα ενισχύσεις, ενώ λίγο αργότερα κοντά στον λόφο Μπούρα στα Γλυκά Νερά, εντοπίστηκε και το όχημα των δύο αντρών, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν με τα πόδια.


Τις επόμενες ώρες η περιοχή περικυκλώθηκε από αστυνομικούς, ενώ κλήθηκαν και οι ΕΚΑΜ για να συνδράμουν στις έρευνες εντοπισμού των δύο δραστών, οι οποίοι ήταν οπλισμένοι τουλάχιστον με ένα κυνηγετικό όπλο.

Το περιστατικό άρχισε να παίρνει αναπάντεχη και συνάμα… κωμική τροπή όταν γύρω στις 13.30 ο ένας από τους δύο καταζητούμενους, μην αντέχοντας τον αφόρητο καύσωνα, εμφανίστηκε μπροστά σε τηλεοπτικό συνεργείο που γυρνούσε από ρεπορτάζ στην περιοχή της Παιανίας. Βλέποντας ο οδηγός του αυτοκινήτου τον 30χρονο να τους κάνει σήμα, ακινητοποίησε το αυτοκίνητο και τότε άκουσαν έκπληκτοι τον νεαρό άντρα να τους λέει: «Πάρτε τηλέφωνο την αστυνομία να έρθουν να με συλλάβουν γιατί έχω σκάσει από τη ζέστη. Δεν αντέχω. Εγώ είμαι αυτός που ψάχνουν!»

Αν και στην αρχή δεν τον πίστεψαν, μετά από λίγο πείστηκαν και κάλεσαν την αστυνομία. Ούτε όμως οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ πείστηκαν στην αρχή από τα λεγόμενα του 30χρονου και χρειάστηκε να βρουν την ατζέντα με ονόματα ποινικών κακοποιών, καθώς και μια φωτογραφία του Σορίν Ματέι μαζί με μια ρουμανική ταυτότητα που είχε πάνω του ο νεαρός δράστης για να τον πιστέψουν και να του περάσουν χειροπέδες. Στο αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκε επίσης έντυπο υλικό με αντεξουσιαστικό περιεχόμενο.

Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο άντρα που επέβαινε στο αυτοκίνητο με τον 30χρονο, αναζητείται από την αστυνομία, η οποία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό του.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ