2012-07-17 17:40:04
Φωτογραφία για Ρωσική …απόβαση στην Κύπρο .
Τον ναύσταθμο του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Σεβαστούπολη θυμίζει από το πρωί το λιμάνι της Λεμεσού καθώς έχουν καταπλεύσει το ρωσικό αντιτορπιλικό Smetlivi, τελευταίο πλοίο της κλάσης Kashin Mod, τα αρματαγωγά Ν.Filchenkov (κλάσης Alligator/Project 1171) και Tsesar Kunikov (κλάσης Ropucha-I /Project 775) και το ρυμουλκό Shakhtar σε μία εντυπωσιακή και άνευ προηγουμένου επίδειξη δύναμης της Ρωσίας και στην... Κύπρο.

Τα σκάφη του ρωσικού στολίσκου, αντί να πλεύσουν κατ'ευθείαν προς την Συρία, προχώρησαν σε μία άνευ προηγουμένου επίδειξη σημαίας στην Κύπρο, στέλνοντας ένα μήνυμα στήριξης στον Ελληνισμό της Μεγαλονήσου, ο οποίος πληρώνει την στρατηγική απαξίωση της Μητρόπολης σε όλα τα επίπεδα: Αμυντικό και οικονομικό.

Στο δεύτερο επίπεδο η Ρωσία στήριξε με το πρώτο δάνειο και θα στηρίξει και με νέο δάνειο απ'ότι φαίνεται, με ιδιαίτερα συμφέροντες όρους, όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της Κύπρου, Δ.Χριστόφιας.

Στο αμυντικό πεδίο και μόνο ότι για πρώτη φορά κατέπλευσε όλη αυτή η δύναμη με εκατοντάδες πεζοναύτες και μεγάλο αριθμό οχημάτων φορτωμένα στα αμπάρια των αρματαγωγών, λέει πολλά.

Καθ'όλη την διάρκεια της πλεύσης τους προς την Κύπρο, ο ρωσικός στολίσκος παρακολουθείτο από ένα τουρκικό σκάφος, τουλάχιστον μέχρι τα δυτικά των ακτών της Μεγαλονήσου..
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ