2012-07-17 18:18:12
Φωτογραφία για Η γοητεία του αριθμού “3″
Ποτέ το πολιτικό σκηνικό της χώρας δεν ήταν… τρισδιάστατο(3D) όπως σήμερα. Το κυβερνητικό ρεπορτάζ δεν είναι πλέον μονοδιάστατο. Τρία κόμματα σε μια κυβέρνηση. Τρία σε ένα και από τα τρία το Μεσαίο, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, κρατάει το μυστικό της ενότητας.

Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το… μακρύτερο, αλλά απ’ αυτό εξαρτάται η μακροημέρευση της κυβέρνησης. Ο Βενιζέλος δε, καλείται να αποδείξει, την τελειότητα του αριθμού τρία. Το «πάλεψε» ο Πυθαγόρας δεν μπορεί να τα καταφέρει ο Βενιζέλος; Για να μην είμαστε όμως άδικοι, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, χρειάζεται να επισημάνουμε ότι ο Πυθαγόρας, δεν ούτε την τρόικα αλλά ούτε και τους «Τρεις Μάγους» με τα δώρα. Ήτοι τον Λοβέρδο, την Διαμαντοπούλου και τον Ραγκούση.

Ωστόσο ο Βενιζέλος είναι ο «εκλεκτός» της ιστορίας, που καλείται να διατηρήσει τις εύθραυστες ισορροπίες στη κυβέρνηση, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα την τελειότητα του «Τρίο» Εθνική Ενότητα
. Δηλαδή να πείσει, εντός και εκτός χώρας, ότι ο αριθμός τρία διαθέτει μια αρχή, ένα μέσον κι ένα τέλος. Και ότι συγχρόνως είναι ένας τριγωνικός και ισόπλευρος αριθμός, του οποίου οι πλευρές έχουν πάντα την αξία δύο ενοτήτων. Τη Τετάρτη λοιπόν, όπου θα ξανασυναντηθούν οι «Πυθαγόρειοι», ο Βενιζέλος δεν πρέπει να ξεχάσει πως το 3 είναι ο πρώτος σύνδεσμος με τα στερεά και η ισχύς τους, εφόσον η ιδέα του στερεού εδράζεται σε τρεις διαστάσεις.

Πλην Βενιζέλου, και οι δύο άλλοι, οφείλουν να θυμούνται πως όλα τα καλά και τα κακά σ’ αυτό τον κόσμο είναι τρία. Από τις τρεις Χάριτες και τις τρεις Ερινύες μέχρι τους αλχημιστές με το θείο, τον υδράργυρο και το αλάτι και τις τρεις αρετές του Χριστιανισμού. Ελπίζουμε απ’ όλα αυτά τα τρία το δικό μας να είναι το… μακρύτερο και το καλύτερο.
statesmen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα 2cm στην πολιτική…
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τα 2cm στην πολιτική…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ