2012-07-17 19:13:05
Φωτογραφία για Απαγόρευσαν σε μητέρα με μωρό να ανέβει στην Ακρόπολη
Ένα περιστατικό που δύσκολα μπορεί να πιστέψει κάποιος συνέβη με πρωταγωνίστρια μία μητέρα η οποία κατήγγειλε στον Συνήγορο του Πολίτη ότι της αρνήθηκαν την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης επειδή έκανε το σφάλμα να πάρει μαζί της το  παιδί το οποίο είχε σε καροτσάκι. Σύμφωνα με αυτά που ανέφερε στον Συνήγορο του Πολίτη οι υπάλληλοι του αρχαιολογικού χώρου της είπαν να πάρει το παιδί της αγκαλιά και να αφήσει το βρεφικό καροτσάκι για φύλαξη.

Την απόφασή τους αυτή την δικαιολόγησαν λέγοντας ότι το βρεφικό καροτσάκι θα μπορούσε να προκαλέσει φθορές στις αρχαιότητες.

Από την πλευρά του ο Συνήγορος του Πολίτη απευθύνθηκε στην Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και την Α' Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων για να αλλάξει αυτή η άνιση μεταχείριση και να έχουν δικαίωμα πρόσβασης στους αρχαιολογικούς χώρους.

Το Υπουργείο Πολιτισμού αποδέχτηκε το αίτημα του Συνήγορου του Πολίτη και με τη σειρά του ζήτησε από την Εφορία Αρχαιοτήτων να συζητηθεί το θέμα για το πώς μπορούν όλοι να επισκέπτονται όποιον αρχαιολογικό χώρο επιθυμούν.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ