2012-07-17 19:10:04
Φωτογραφία για Τηλεφωνική διάσκεψη του Eurogroup την Παρασκευή
Η τηλεφωνική διάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί "το μεσημέρι της Παρασκευής" (13:00 ώρα Ελλάδας) με τη φιλοδοξία να οριστικοποιηθεί... το σχέδιο αρωγής προς τις ισπανικές τράπεζες, έγινε γνωστό από το περιβάλλον του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Αντικείμενο αυτής της τηλεφωνικής διάσκεψης επρόκειτο να είναι αποκλειστικά η βοήθεια προς τις ισπανικές τράπεζες. Τα άλλα σημαντικά θέματα της ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα ή το σχέδιο αρωγής της Κύπρου, θα εξεταστούν μετά τη διακοπή για το καλοκαίρι.

Ο Γιούνκερ άφησε πρόσφατα να εννοηθεί πως μια συνεδρίαση του Eurogroup, με τη μια ή την άλλη μορφή, θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου. Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης της Παρασκευής, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης πρόκειται να συμφωνήσουν στους όρους του σχεδίου βοήθειας προς τις ισπανικές τράπεζες (επιτόκια, χρονοδιάγραμμα, προϋποθέσεις γι' αυτά τα δάνεια), ώστε να επιτραπεί η αποδέσμευση στα τέλη Ιουλίου 30 δισεκ. ευρώ, τα οποία θα είναι έτοιμα για να διατεθούν σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης ανακεφαλαιοποίησης στη διάρκεια του καλοκαιριού.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΣΤΑΔΙΟΥ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΣΤΑΔΙΟΥ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ