2012-07-17 19:14:03
Φωτογραφία για Συνελήφθησαν 92 άτομα μέσα σε τέσσερις ημέρες στη Κρήτη
Συνολικά 92 άτομα συνελήφθησαν στη Κρήτη μέσα σε ένα μόνο τετραήμερο από τις αρχές στο πλαίσιο γενικών και ειδικών αστυνομικών εξορμήσεων που πραγματοποιούνται... στο νησί.

Οι γενικές αστυνομικές εξορμήσεις έχουν ως στόχο την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ οι ειδικές την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων που καταγράφονται σε διάφορες περιοχές.

Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν οι κατά τόπους Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), Δίωξης Ναρκωτικών συνεπικουρούμενες από την Υποδιεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης και το Τμήμα Τροχαίας Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Οι αστυνομικές αυτές εξορμήσεις – επιχειρήσεις, έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση. Παράγουν σημαντικά αποτελέσματα, που έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο στο περιβάλλον ασφάλειας, όσο και στην καθημερινή ζωή των πολιτών.


Ενδεικτικά, το συγκεκριμένο τετραήμερο, πραγματοποιήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης, γενικές και ειδικές αστυνομικές εξορμήσεις.

Αποκλειστικά στις εξορμήσεις αυτές διατέθηκαν 210 αστυνομικοί και 76 οχήματα συνολικά.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών δράσεων και των ελέγχων του τετραημέρου από 12-07-2012 έως και 15-07-2012 σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

-Ελέγχθηκαν 1.963 άτομα, καθώς και 1.506 οχήματα συνολικά.

- Προσήχθησαν 149 άτομα (79 ημεδαποί και 70 αλλοδαποί).

- Διαπιστώθηκαν συνολικά 1.011 παραβάσεις

- Συνελήφθησαν 92 άτομα για διάφορα αδικήματα από ελέγχους που έγιναν αποκλειστικά στο πλαίσιο των ειδικών αστυνομικών εξορμήσεων. Ενδεικτικά, συνελήφθησαν 3 άτομα για οπλοκατοχή, 8 άτομα για παραβάσεις που αφορούν ναρκωτικά, 5 άτομα για παίγνια, 1 άτομο για ζωοκλοπή, 15 άτομα για παραβάσεις που αφορούν νομοθεσία για τους αλλοδαπούς, 6 διωκόμενοι για καταδικαστικές αποφάσεις.

- Κατασχέθηκαν 103 γραμμάρια ηρωίνης, 87,5 γραμμάρια κοκαΐνης, 10,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 7 δισκία ναρκωτικών ουσιών, 2 πτυσσόμενα μαχαίρια, 1 αεροβόλο πιστόλι, 1 γκλοπ, 17 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, το χρηματικό ποσό των εκατόν εξήντα (160) ευρώ και 2 οχήματα.
flashnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Από τα κορτς στο Ιόνιο
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Από τα κορτς στο Ιόνιο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ