2012-07-17 19:44:34
Φωτογραφία για Αισιόδοξο το ΔΝΤ για την Πορτογαλία
Η οικονομική ανάταξη της Πορτογαλίας βάσει του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει μεγάλες πιθανότητες να πετύχει, παρά τις αυξανόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, επισημαίνει το ΔΝΤ σε έκθεσή του.

Παράλληλα χαρακτηρίζει «εντυπωσιακό» το εύρος της δημοσιονομικής προσαρμογής στη διάρκεια του πρώτου έτους που έλαβε βοήθεια η Πορτογαλία και σημειώνει ότι το 2012 αναμένεται μια ελαφρώς μικρότερη συρρίκνωση της οικονομίας σε σχέση με αυτή που προβλεπόταν σε προηγούμενη έκθεσή του.

Η οικονομία της χώρας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 3% φέτος μετά την περσινή συρρίκνωση που είχε φτάσει το 1,6%. Σύμφωνα με προηγούμενες προβλέψεις η φετινή συρρίκνωση θα έφτανε το 3,3%.

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε χθες ότι αποδεσμεύει μια νέα δόση ύψους 1,48 δισ. ευρώ από το δάνειο που έχει συμφωνηθεί να δοθεί στη χώρα, καλώντας την να επιμείνει στην αυστηρή οικονομική πολιτική και τις μεταρρυθμίσεις ώστε να καταφέρει να επιστρέψει στις αγορές στο τέλος του 2013, όπως προβλέπει το πρόγραμμα.
zougla.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ