2012-07-17 20:21:36
Φωτογραφία για Σε πύρινο κλοιό Ισπανία και Ιταλία
Εκτός ελέγχου παραμένει η μεγάλη πυρκαγιά η οποία απειλεί το φυσικό δρυμό του όρους Τέιντε, στο αρχιπέλαγος των Κανάριων Νησιών, ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει στάχτη 30.000 στρέμματα δάσους.

Ο δρυμός, ο οποίος βρίσκεται στο νησί της Τενερίφης, έχει ανακηρυχθεί από την Unesco μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.Περίπου 800 πυροσβέστες μάχονται με τις φλόγες, το δυνατό άνεμο και τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή.

Στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετέχουν επίσης πέντε ελικόπτερα και τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη. Η πυρκαγιά εκτείνεται σε δύο μέτωπα και οι άνδρες της πυροσβεστικής προσπαθούν να αποφύγουν την επέκτασή της προς κατοικημένες περιοχές.

Σε άλλο νησί των Καναρίων, την Λα Πάλμα, περίπου 300 πυροσβέστες και τέσσερα ελικόπτερα προσπαθούν να σβήσουν μια πυρκαγιά η οποία έχει κάψει μέχρι τώρα 5.000 στρέμματα. Οι αρχές αναγκάστηκαν να απομακρύνουν από τις εστίες τους 160 άτομα για λόγους ασφαλείας. Την ίδια ώρα, στη νότια Ιταλία εκδηλώθηκε σήμερα πυρκαγιά στο εθνικό πάρκο Πολίνο, σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa.


Ο διευθυντής του πάρκου Ντομένικο Παπατέρα έχει θέσει όλες τις υπηρεσίες σε συναγερμό καθώς μεγάλη έκταση, περίπου 60.000 στρέμματα, είχε παραδοθεί στις φλόγες και το 2007. Οι αρχές πιστεύουν ότι και τώρα, όπως και τότε, η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό, αφού ξεκίνησε από πέντε διαφορετικά σημεία ταυτόχρονα.

Νέες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν και στη Σαρδηνία απειλώντας μερικά σπίτια και ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στα δυτικά του Κάλιαρι, της πρωτεύουσας του νησιού.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ