2012-07-17 22:15:05
Φωτογραφία για ΓΕΝΟΠ: Αποσύνδεση του ΕΕΤΗΔΕ από λογαριασμούς
Έκκληση στην κυβέρνηση να μην ενσωματωθεί φέτος το ειδικό τέλος ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ απευθύνει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, επισημαίνοντας τους κινδύνους που εγκυμονεί για... την Επιχείρηση αλλά και τους καταναλωτές.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ τονίζει τον τεράστιο κίνδυνο που εγκυμονεί για όλο τον ενεργειακό τομέα μια τέτοια απόφαση, μη αποκλειόμενης ακόμα και της κατάρρευσης (black out) λόγω της έλλειψης ρευστότητας.

Κίνδυνος που γεννήθηκε, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, από την είσπραξη του ΕΕΤΗΔΕ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και του τεράστιου προβλήματος ρευστότητας που δημιούργησε καθώς εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές αδυνατούσαν να πληρώσουν.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται μάλιστα ότι κυρίως λόγω του ΕΕΤΗΔΕ πριν λίγες εβδομάδες δημιουργήθηκε τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας στην Επιχείρηση, καθώς οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί στα νοικοκυριά από 388 εκατ. ευρώ τον Οκτώβρη του 2011 εκτοξεύθηκαν στα 697 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2012.


Ακόμη, στην ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ εκφράζει την εκτίμηση ότι, ανεξάρτητα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα, και πάλι θα επιχειρηθεί ο εκβιασμός της κοινωνίας από το «παράθυρο». Και αυτό γιατί, όπως σημειώνεται, «όποιος δεν έχει να πληρώσει το σύνολο του λογαριασμού -πληρώνοντας μόνο την κατανάλωση του ρεύματος- θα νομίζει ότι πληρώνει για τη ΔΕΗ και πιθανότατα από το δεύτερο λογαριασμό, εν αγνοία του, θα πληρώνει το ΕΕΤΗΔΕ αφήνοντας την οικογένειά του «ξεκρέμαστη» προς τη ΔΕΗ αλλά και τη ΔΕΗ χρεωμένη και ανήμπορη να κάνει το οτιδήποτε».
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ