2012-07-17 23:23:04
Φωτογραφία για Μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια της ακτοπλοΐας στο 6,5%, ζήτησε η ΕΣΕΕ
Nα διαμορφωθεί ο ΦΠΑ για τα εισιτήρια της ακτοπλοΐας, στο ίδιο ύψος με τις υπηρεσίες διαμονής στα ξενοδοχειακά καταλύματα, δηλαδή στο 6,5% ζήτησε... η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, στη συνάντηση που είχε το προεδρείο της με τον υπουργό Ναυτιλίας Κωνσταντίνο Μουσουρούλη, στο πλαίσιο της δέσμης φορολογικών και άλλων μέτρων για την ενίσχυση του εμπορίου στη νησιωτική Ελλάδα και γενικότερα της θαλάσσιας περιοχής.

Σύμφωνα με επίκαιρη έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Μμε (μικρομεσαίες) ελληνικές επιχειρήσεις, το μέσο κόστος που απαιτείται για την εξαγωγή προϊόντων από την Ελλάδα, διαμορφώνεται στα 1.153 δολάρια έναντι 1.043 δολάρια στην ΕΕ, ενώ για τις εισαγωγές το κόστος είναι 1.265 δολάρια έναντι 1.098 δολαρίων στην ΕΕ, με μέσο χρόνο διεκπεραίωσης 20-25 ημέρες, έναντι 12 ημερών στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ως εκ τούτου, η ΕΣΕΕ ζητά από την κυβέρνηση να αποφασίσει την άμεση υλοποίηση του μέτρου μείωσης του ΦΠΑ στο 6,5%, όπως έπραξε στο αίτημα των ξενοδόχων για τους ίδιους τουριστικούς και εμπορικούς λόγους.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ