2012-07-17 23:59:40
Φωτογραφία για Στη λίστα του Παναθηναϊκού ο Στεφάν Λασμέ
Στο πρόσωπο του Στεφάν Λασμέ βρίσκει τον παίκτη που θα καλύψει τις δυο ανοιχτές θέσεις των ψηλών του ΠΑΟ. Διαβάστε για τον δυναμικό σέντερ από τη Γκαμπόν, που πέρσι αγωνιζόταν στην Ισπανία 

Ο Στεφάν Λασμέ (2.03) φαίνεται πως είναι ο «εκλεκτός» του Αργύρη Πεδουλάκη για μια από τις δύο «ανοικτές» θέσεις των ψηλών στον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες,ο 30χρονος φόργουορντ/σέντερ από την Γκαμπόν πληροί τις προϋποθέσεις του έμπειρου προπονητή και δεν αποκλείεται να είναι ο δεύτερος ξένος στο ρόστερ του Τριφυλλιού μετά τον Αντι Πάνκο.

Ο Λασμέ άρχισε να «κτίζει» το όνομά του στην Παρτιζάν Βελιγραδίου, με την οποία κατέγραψε σημαντικούς αριθμούς στην Ευρωλίγκα την περίοδο 2008-09. Με 10,6 πόντους, 6,6 ριμπάουντ και 1,5 τάπα σε 26 λεπτά συμμετοχής κατά μέσον όρο οδήγησε την ομάδα του στα πλέι οφ της διοργάνωσης, εκεί όπου η Παρτιζάν γνώρισε τρεις διαδοχικές ήττες από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και αποκλείστηκε από το Φάιναλ Φορ του Βερολίνου.


Η παρουσία του στην Παρτιζάν εξαργυρώθηκε με μεταγραφή στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, όπου ο Λάσμε, ωστόσο, δεν είχε ανάλογους αριθμούς: 6,5 πόντοι, 4,4 ριμπάουντ, 1,4 τάπα και 1 κλέψιμο σε 18,5 λεπτά συμμετοχής κατά μέσον όρο. Το καλοκαίρι του 2010 συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, αλλά ένα πρόβλημα με την «πράσινη» κάρτα «χάλασε» τα σχέδιά του, με αποτέλεσμα να περιπλανηθεί στις ΗΠΑ και να κλείσει την περίοδο 2010-11 στο NBDL.

Η περυσινή χρονιά, ωστόσο, ήταν αρκετά καλή για τον Αφρικανό, ο οποίος στην ισπανική Ομπραντόιρο (πρώην ομάδα του Κώστα Βασιλειάδη) είχε πολύ καλή παρουσία καταγράφοντας 10,9 πόντους, 6,3 ριμπάουντ και σχεδόν δύο τάπες (1,9) σε 28 λεπτά συμμετοχής κατά μέσον όρο.

Τα αθλητικά προσόντα του, το δυναμικό στιλ παιχνιδιού του μέσα στη ρακέτα, η έφεση στα ριμπάουντ και στις τάπες ήταν τα στοιχεία που δελέασαν τον προπονητή του Παναθηναϊκού Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος τρέφει μεγάλη εκτίμηση στον 30χρονο ψηλό και θεωρεί ότι θα αποτελούσε καλό ντουέτο με τον θηριώδη Σοφοκλή Σχορτσανίτη έχοντας ως «back up» τον Κώστα Τσαρτσαρή.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις πληροφορίες, η «front line» του Τριφυλλιού ενδέχεται να ολοκληρωθεί, αν εκτός από την υπόθεση του Λασμέ, προχωρήσει και εκείνη του Αμερικανού Σέντρικ Σίμονς (26 ετών. 2,06 μ.), ο οποίος την περίοδο 2010-11 είχε «βγάλει μάτια» με τη φανέλα της Καβάλας. Συν τοις άλλοις, διαθέτει και βουλγαρικό διαβατήριο, που μπορεί να εξυπηρετεί τον σχεδιασμό του ολοκαίνουργιου Παναθηναϊκού, στον οποίο εδώ και αρκετό καιρό έχει προταθεί και ο Αμερικανός της Φενέρ Τζέιμς Γκιστ (26 ετών, 2,05 μ.).

Όλα αυτά κι ενώ την Τρίτη το πρωί ο Ίαν Βουγιούκας συμφώνησε με την Καζάν και έκανε δήλωση αποχαιρετισμού από τον ΠΑΟ.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δροσίζει περισσότερο!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δροσίζει περισσότερο!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ