2012-07-18 02:58:03
Φωτογραφία για Κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο 150 ηλικιωμένοι
Στο δρόμο κινδυνεύουν να μείνουν περισσότεροι από 150 ηλικιωμένοι στο νομό Ηλείας.Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, επίκειται «λουκέτο» σε δύο ακόμα ιδρύματα της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, σε Κυλλήνη και Βάρδα.

Το πρόβλημα φαίνεται ότι οξύνεται ακόμα περισσότερο, καθώς πλην των εργαζομένων που έως σήμερα εργάζονταν στα δύο αυτά Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, χωρίς την απαιτούμενη φροντίδα θα βρεθούν οι τρόφιμοι καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να φιλοξενηθούν, στην Βασιλειάδα και στην Καθολική στην Γαστούνη, όπου οι υποδομές δεν επαρκούν.

Το πλούσιο μέχρι χθες φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης Ηλείας, ήταν ιδιαίτερα γνωστό τόσο στην τοπική κοινωνία, αλλά και σε όλη την επικράτεια, ωστόσο όπως όλα δείχνουν -μέσα στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και ενώ οι ανάγκες για προσφορά προς το συνάνθρωπο είναι ακόμα μεγαλύτερες- δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Η είδηση στις αρχές Ιουλίου για μεταφορά των ηλικιωμένων που φιλοξενούνταν στο Ίδρυμα Πελοπίου, σε αυτό της Βασιλειάδας, καθώς το πρώτο έβαλε λουκέτο, έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στους απανταχού Ηλείους
. Κατά την ανακοίνωση της Ι. Μ Ηλείας, αιτία του λουκέτου αυτού η αδυναμία οικονομικής υποστήριξης της λειτουργίας του, καθώς και η άρνηση των εργαζόμενων να δεχθούν μειώσεις της τάξης του 40% στους μισθούς, όπως τους ζητήθηκε, ενώ – σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση- ΟΓΑ και ΙΚΑ οφείλουν στην Ι. Μ Ηλείας πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ για τους ασφαλισμένους που φιλοξενούνται στα ιδρύματα της, ενώ, πληροφορίες του ilialive.gr αναφέρουν ότι το ποσό που οφείλεται μέσω των ασφαλιστικών φορέων, των ανθρώπων που φιλοξενεί η Ι. Μ Ηλείας ξεπερνά τελικά τα 4 εκατομμύρια ευρώ!

Μετά το πρώτο χτύπημα για την κοινωνία της Ηλείας, φαίνεται ότι έρχεται ένα ακόμα με το «λουκέτο» της Παναγίας της Βλαχέρνας στην Κυλλήνη και στον Άγιο Νικόλαο στην Βάρδα, καθώς οι οικείοι των φιλοξενούμενων έχουν ήδη ενημερωθεί ότι θα πρέπει να φροντίσουν να τους παραλάβουν άμεσα καθώς τα ιδρύματα θα κλείσουν.

Κανείς βέβαια δεν μπορεί να γνωρίζει πού θα βρεθεί στέγη και φροντίδα για τις 150 ψυχές που μέχρι σήμερα φιλοξενούνται στα δύο αυτά ιδρύματα και κατά πόσο υπάρχουν οι προϋποθέσεις στις οικογένειες τους να τους κρατήσουν κοντά τους παρέχοντας τους την απαιτούμενη φροντίδα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ