2012-07-18 07:38:04
Φωτογραφία για Δαμασκός: Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η μάχη
Αντικρουόμενες παραμένουν οι πληροφορίες που φτάνουν από την πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, που τις τελευταίες ημέρες έχει... μετατραπεί σε πεδίο μάχης ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης.

Οι Αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, εξαπέλυσαν οργανωμένη επίθεση κατά της πρωτεύουσας, ωστόσο, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας, οι δυνάμεις ασφαλείας απέκρουσαν τους οπλισμένους αντιφρονούντες τη χρήση βαρέων όπλων, αρμάτων και ελικοπτέρων.

Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας έχουν αντιμετωπίσει τους αντάρτες που διείσδυσαν στη Δαμασκό και ανάγκασαν πολλούς από αυτούς να τραπούν σε φυγή, δήλωσε ο Σύρος υπουργός Ενημέρωσης Όμραν Ζόαμπι.

Οι αντάρτες από τη δική τους πλευρά φαίνονται διατεθειμένοι να συνεχίσουν τις επιθέσεις κατά της πρωτεύουσας της χώρας και προπυργίου του προέδρου Άσαντ, συνεχίζοντας τις πολεμικές επιχειρήσεις που έχουν ονομάσει «Ηφαίστειο της Δαμασκού και Σεισμός της Συρίας».


Μάλιστα, όπως αποκάλυψε στο πρακτορείο Ρόιτερς ένας από τους διοικητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, οι αντάρτες θα εντείνουν τις επιθέσεις τους στη Δαμασκό και θα βάλουν στο στόχαστρο «ευαίσθητες» εγκαταστάσεις των υπηρεσιών ασφαλείας, κατά την επιχείρησή του για την «απελευθέρωση» της πρωτεύουσας.

Ο συνταγματάρχης Κάσεμ Σααντεντίν, εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού εντός της χώρας, είπε ότι πολλοί μαχητές έφτασαν στη συριακή πρωτεύουσα πριν από δέκα ημέρες για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση ενώ σύντομα αναμένεται να σταλούν και άλλοι.

«Δεν υπάρχει επιστροφή. Η μάχη της Δαμασκού αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Ξεκινήσαμε την επιχείρηση για την απελευθέρωση της Δαμασκού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο διπλωματικό πεδίο, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε, σήμερα, «απαράδεκτες» και «αφόρητες» τις σφαγές, που σημειώνονται σε καθημερινή βάση στη Συρία, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Τυνήσιο ομόλογό του Μονσέφ Μαρζούκι.

Η κατάσταση στη Συρία δημιουργεί στην περιοχή αστάθεια, η οποία είναι «ζημιογόνος» για όλους. «Οι Ρώσοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να θεωρούνται οι μόνοι, ή σχεδόν οι μόνοι, που εμποδίζουν την εξεύρεση μιας λύσης» στη χώρα, πρόσθεσε ο Ολάντ.

Ο Γάλλος πρόεδρος παραδέχτηκε, επίσης, ότι ο Σύρος στρατηγός Μάναφ Τλας - πρώην στενός φίλος και σύμμαχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, βρίσκεται στη Γαλλία. Ο Τλας αποστάτησε την περασμένη εβδομάδα και μέχρι σήμερα κανείς Γάλλος αξιωματούχος δεν επιβεβαίωνε ότι έχει καταφύγει στη Γαλλία. «Ενημερωθήκαμε για την κατάσταση. Βρίσκεται εδώ» είπε ο Ολάντ, όταν ρωτήθηκε για το θέμα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ