2012-07-18 07:49:39
Φωτογραφία για Τα συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας θα ξεπεράσουν τον παγκόσμιο πληθυσμό
Σχεδόν τα δύο τρίτα των κατοίκων του πλανήτη διαθέτουν στην κατοχή τους ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ πολύ σύντομα ο συνολικός αριθμός των... συνδρομών σε συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας «θα είναι μεγαλύτερος του παγκόσμιου πληθυσμού» διαπιστώνει η Παγκόσμια Τράπεζα σε σχετική έκθεση της.

«Σε όλο τον πλανήτη, ο αριθμός των συνδρομών σε συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας -προπληρωμένων ή με τιμολόγιο - από λιγότερο από ένα δισεκατομμύριο το έτος 2000, σήμερα έχει φθάσει περισσότερα και από έξι δισεκατομμύρια, από τα οποία τα πέντε δισεκατομμύρια είναι μόνον στις αναπτυσσόμενες χώρες» αναφέρει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Το να έχει ένας άνθρωπος περισσότερα συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας είναι τελευταία σύνηθες φαινόμενο, υπολογίζουμε ότι πολύ σύντομα ο συνολικός αριθμός τους θα είναι ανώτερος του παγκόσμιου πληθυσμού», προσθέτει η έκθεση, αναφερόμενη ειδικά στις «ποικίλες λειτουργίες, που το κινητό τηλέφωνο έχει στις αναπτυσσόμενες χώρες».

Η Παγκόσμια Τράπεζα αποκαλύπτει ότι ορισμένες από τα 30 δισεκατομμύρια τεχνολογικές εφαρμογές που «κατέβασαν» οι χρήστες στα κινητά του πέρσι τους επέτρεψαν να τα μετατρέψουν σε «κινητά πορτοφόλια», αντικαθιστώντας έτσι τα «παραδοσιακά» μέσα πληρωμής.

Ορισμένες αναπτυσσόμενες χώρες χρησιμοποιούν τα κινητά για να βελτιώσουν τις υπηρεσίες που παρέχει η κυβέρνηση. Στα Παλαιστινιακά Εδάφη, για παράδειγμα, η εφαρμογή JobMatch καθιστά πιο εύκολη την αναζήτηση μιας θέσης εργασίας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κύριοι της ΔΕΗ είστε ΑΘΛΙΟΙ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κύριοι της ΔΕΗ είστε ΑΘΛΙΟΙ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ