2012-07-18 07:44:20
Φωτογραφία για Στα χέρια της Μοσάντ, ο Λιβανέζος ύποπτος που κρατείται στην Κύπρο
«Κρίκο» στην αλυσίδα της Χεζμπολάχ θεωρούν οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ τον 24άχρονο Λιβανέζο ύποπτο τρομοκράτη, που κρατείται στην Κύπρο.Σύμφωνα με ρεπορτάζ, που προβλήθηκε στο αποψινό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, από όσα βρέθηκαν στην κατοχή του υπόπτου η Μοσάντ θεωρεί ότι ο Λιβανέζος, με το σουηδικό διαβατήριο, στρατολογήθηκε και εκπαιδεύτηκε από τη Χεζμπολάχ, αποκλειστικά για τον ρόλο του συλλέκτη πληροφοριών. Στην κατοχή του βρέθηκαν σημειώσεις, φωτογραφίες και χάρτες που το αποδεικνύουν.

Κατά το ρεπορτάζ, τα επόμενα βήματα για τη διενέργεια βομβιστικής επίθεσης σε βάρος Ισραηλινών στην Κύπρο, θα καθορίζονταν από άλλους «κρίκους» στην αλυσίδα της Χεζμπολάχ.

«Κλειδί» στην υπόθεση θεωρείται κατάλογος τηλεφώνων σε άλλες χώρες, καθώς πιστεύεται ότι αυτοί ήταν οι συνεργάτες του στο εξωτερικό, τους οποίους ενημέρωνε ή και από τους οποίους έπαιρνε οδηγίες.


Η παραμονή του στην Κύπρο, από τις 3 Ιουλίου έως σήμερα, οπότε ήταν προγραμματισμένη η αναχώρησή του, του έδινε αρκετό χρόνο για να συγκεντρώσει όλα όσα αφορούν τους Ισραηλινούς στο νησί, μόνιμους κατοίκους και τουρίστες. Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε στο ΡΙΚ, η αντικατασκοπία της Μοσάντ γνώριζε τον Λιβανέζο και έτσι με την άφιξη του στο νησί, ζήτησε τη συνεργασία της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Ο ύποπτος ανακρίνεται πλέον αποκλειστικά από πράκτορες της Μοσάντ, που ήρθαν στην Κύπρο για τον σκοπό αυτό. Στόχος των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ είναι να κρατηθούν άκρως απόρρητα τα όσα προκύπτουν από την ανάκριση και γι αυτό ζητήθηκε η απομάκρυνση αστυνομικών της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

http://www.e-typos.com/

*σ.σ.Εκείνη της "απόληξη" της ΜΙΤ  την αφησαν ορφανή .Σημερινή, Φιλελευθερος, Ant1.com.cy, Ikypros.com, Onlycy.com Eλεύθερος Τύπος μιλούν για Χεζμπολάχ κάποια καλόπαιδα μάλλον την μπέρδεψαν με την Χιζμπολάχ.Κρίμα γιατί αγωνιά και ο γνωστός "κύκλος" μην χάσει την εγκυρότητα του ο "Αποκλειστικός" .Οπως λέει και η διαφήμιση  Ε ρε "Jumbo" που σας χρειάζεται.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ