2012-03-15 22:45:03
Φωτογραφία για ΔΝΤ: Δεν υπάρχει περιθώριο αύξησης των φόρων στην Ελλάδα
Πιθανή επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές το 2015 και διαμόρφωση του χρέους στο 116,5% του ΑΕΠ το 2020, "βλέπει" το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που ολοκλήρωσε τη διήμερη συνεδρίασή του με θέμα τη νέα δανειακή σύμβαση.

Σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την απόφαση του ΔΝΤ να εγκρίνει τετραετές δάνειο, ύψους 28 δισ. ευρω προς την Ελλάδα, ο Οργανισμός σημείωσε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια σημαντικής αύξησης των φορολογικών συντελεστών στην Ελλάδα, τόνισε ωστόσο την ανάγκη η Αθήνα να αυξήσει τα ποσοστά είσπραξης φόρων.

Το ΔΝΤ επεσήμανε εξάλλου πως το νέο πρόγραμμα προβλέπει τη χαλάρωση του δημοσιονομικού στόχου κατά 1% εν μέσω του αδύναμου οικονομικού περιβάλλοντος.

Ξεχωριστά το ΔΝΤ προειδοποίησε πως δεν υπάρχουν περιθώρια απόκλισης από το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας και πως αν η Αθήνα αποτύχει, θα κινδυνεύσει να καταστήσει το χρέος της μη βιώσιμο. Η εφαρμογή των μέτρων θα πρέπει να βελτιωθεί σε σύγκριση με το 2011, σημειώνει το ΔΝΤ. Η νέα δανειακή σύμβαση -προσθέτει- δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην αναζωπύρωση της ανάπτυξης.
newscode.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μονομαχία στον... Ελ Ταύρο!!!!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μονομαχία στον... Ελ Ταύρο!!!!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ