2012-07-19 21:03:53
Φωτογραφία για Βήμα πρόκρισης για Αστέρα
 Πετυχημένο ήταν το παρθενικό παιχνίδι του Αστέρα στην Ευρώπη, αφού η ομάδα του Σάκη Τσιώλη απέσπασε την ισοπαλία 1-1 από την Ιντερ Μπακού, αποκτώντας πλεονέκτημα πρόκρισης με το εκτός έδρας γκολ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Σουτς στο 46', αλλά οι αρκάδες απάντησαν στο 54' με τον Περόνε, ο οποίος ήταν διαρκής πηγή κινδύνου και λίγο έλειψε να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του. Αναμφισβήτητα ο Αστέρας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τους αζέρους, το αντίθετο μάλιστα, και αν παρουσιαστεί σοβαρός στη ρεβάνς έχει πάρα πολλές πιθανότητες να δώσει συνέχεια στο ευρωπαϊκό όνειρο.

Χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος στο Μπακού, με τον Αστέρα Τρίπολης να στέκεται πολύ καλά και παρά την απειρία του σε ευρωπαϊκό ματς να διατηρεί τον έλεγχο του παιχνδιού. Οι παίκτες του Τσιώλη, ο οποίος στηρίχθηκε ξεκάθαρα στους περσινούς πρωταγωνιστές της ομάδας, πρόσεξαν κυρίως τα μετόπισθεν για να εξασφαλίσουν το μηδέν, ενώ αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην επίθεση θα μπορούσαν να έχουν πανηγυρίσει.


Ουσιαστικά ο Αστέρας απειλήθηκε μόλις μία φορά, όταν μετά από εξαιρετική κομπίνα σε εκτέλεση κόρνερ ο Αντάμια αστόχησε από καλή θέση στο 18'. Οι αρκάδες είχαν απειλήσει λίγο νωρίτερα με τον Τσαμπούρη να αναγκάζει σε εντυπωσιακή επέμβαση στον Λομάγια, ο οποίος αποδείχθηκε πολύτιμος στην προσπάθεια της Ιντερ, αφού κράτησε απαραβίαστη την εστία του και σε μία ακόμα φάση, τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου, σε προσπάθεια του Ουσέρο.

Το β' μέρος ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Αστέρα, αφού μετά από σέντρα του Αμερικάνοφ ο Σουτς εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια και άνοιξε το σκορ για την Ιντερ. Ο Τσιώλης έριξε άμεσα στη μάχη τον Μπακασέτα (στη θέση του Φραγκουλάκη, που δεν βοήθησε), μετέτρεψε το σύστημα σε 4-4-2 και ο Αστέρας βρήκε απάντηση οκτώ λεπτά αργότερα. Σκόρερ ήταν ο Περόνε, που δεν άφησε να πάει χαμένη η προσπάθεια του Μπακασέτα μέσα στην περιοχή και από κοντά ισοφάρισε δίνοντας πλεονέκτημα στους αρκάδες.

Το γκολ αυτό επέφερε εκνευρισμό στους γηπεδούχους, που εγκλωβίστηκαν στη καλή αμυντική λειτουργία του Αστέρα και δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Αντίθετα οι αρκάδες ήταν απειλητικοί στις αντεπιθέσεις, με τον Περόνε, που ταλαιπωρούσε τους αμυντικούς της Ιντερ, να φτάνει εις διπλούν κοντά στην επίτευξη δεύτερο τέρματος. Ο Αστέρας  παραλίγο να πληρώσει στο 85' μία δεύτερη αδράνεια, αλλά ο Χαντίγιεφ αστόχησε από καλή θέση. Ετσι οι αρκάδες, που στις καθυστερήσεις άγγιξαν εκ νέου το 2-1, αυτή τη φορά με τον Ναβάρο,  επιστρέφουν στην Τρίπολη με θετικό αποτέλεσμα και τις πιθανότητες πρόκρισης με το μέρος τους.

 

www. Sport.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ