2012-07-21 20:35:53
Φωτογραφία για Από τη Γαύδο … στην πατρίδα τους οι μετανάστες
ΣΤΟ ΚΑΛΟ!!!

Τον δρόμο της επιστροφής στις πατρίδες τους θα πάρουν με εισαγγελική απόφαση οι 36 μετανάστες, οι οποίοι κρατούνται στο δημοτικό κατάστημα της Σούδας (πρώην Δημαρχείο) μέχρι να απελαθούν από την Αστυνομία. Μαζί τους ήταν άλλοι τρεις, οι οποίοι έχουν συλληφθεί ως διακινητές. Πρόκειται για δύο Τούρκους και έναν Σύρο, οι οποίοι οδηγήθηκαν χθες στον ανακριτή για να απολογηθούν. Η απολογία τους αναμένεται να συνεχιστεί, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, την ερχόμενη Δευτέρα και στη συνέχεια να δικαστούν με τη διαδικασία του Αυτοφώρου.

Υπενθυμίζεται ότι και οι 39 επέβαιναν σε σκάφος δυτικά των Χανίων, όταν περισυνελέγησαν από φορτηγό πλοίο, το οποίο τους μετέφερε στις Καλύβες και από εκεί με άλλα σκάφη μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σούδας όπου αποβιβάστηκαν χθες μετά τα μεσάνυκτα, σύμφωνα με το cretalive.gr

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο δημοτικό κατάστημα Σούδας (πρώην Δημαρχείο) όπου παραμένουν φρουρούμενοι από τις αστυνομικές δυνάμεις (διαβάστε εδώ).


Από την πρώτη στιγμή τους παρασχέθηκε τροφή και νερό, ιατρική φροντίδα και τα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους είδη.

Όπως ανέφεραν στις Αρχές, πλήρωσαν από 3.000 έως 6.000 ευρώ προκειμένου να ταξιδέψουν από την Τουρκία μέχρι την Ιταλία.

Σύμφωνα με τον κεντρικό λιμενάρχη Χανίων, Αντώνη Δασκαλάκη, οι 12 μετανάστες δηλώνουν υπήκοοι Τουρκίας, 11 Ιράκ, 10 Ιράν, 3 δηλώνουν Αφγανοί, 2 Σομαλοί και ένας Σύρος.

Ανάμεσά τους βρίσκονται 4 παιδιά και ένα βρέφος 2 μηνών, που μαζί με τη μητέρα του, διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων για προληπτικούς λόγους και αναμένεται σήμερα να πάρουν εξιτήριο.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
VIDEO: Όταν τα μωρά γελάνε
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
VIDEO: Όταν τα μωρά γελάνε
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ