2012-03-16 08:23:52
Φωτογραφία για Αναγκαία η γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος στην Ελλάδα
Τη σταθερή θέση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την αξιοποίηση..

του ψηφιακού μερίσματος, με στόχο την ενίσχυση της ευρυζωνικότητας και τη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος στην ελληνική επικράτεια, επεσήμανε ο αρμόδιος υπουργός Μάκης Βορίδης στη διάρκεια ομιλίας του διεθνούς σεμιναρίου, με τίτλο «The Digital Dividend: Challenges and Consumer Interests», που διοργανώθηκε από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU) υπό την αιγίδα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης με το διαχωρισμό παρόχου δικτύου και παρόχου περιεχομένου, βάσει των διεθνών πρακτικών.

Αντικείμενο του σεμιναρίου ήταν η ψηφιακή μετάβαση, οι βέλτιστες στρατηγικές για την αξιοποίηση του ψηφιακού μερίσματος και τα οφέλη που προκύπτουν για την ελληνική οικονομία, την αγορά και τους καταναλωτές.


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ, δρ Λεωνίδας Κανέλλος, υπογράμμισε τη σημασία της ψηφιακής μετάβασης και τα σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη που μπορεί να αποφέρει η απελευθέρωση φάσματος.

Όσον αφορά στην αξιοποίηση του ψηφιακού μερίσματος, ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ επεσήμανε ότι αυτή παρουσιάζει σημαντικές προκλήσεις για κυβερνήσεις και ρυθμιστές και τόνισε ότι θα πρέπει να στοχεύει στη βέλτιστη χρήση του φάσματος από ηλεκτρονικές επικοινωνίες και ψηφιακή τηλεόραση. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ