2012-07-24 10:53:03
Φωτογραφία για Απειλείται η αξιολόγηση Γερμανίας, Ολλανδίας και Λουξεμβούργου
Σε υποβάθμιση της προοπτικής (outlook) της Γερμανίας, της Ολλανδίας και του Λουμεμβούργου σε «αρνητική» από «σταθερή» προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολογήσεων Moody’s επικαλούμενος την αυξημένη πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Και τα τρία κράτη, τα οποία βαθμολογούνται με την κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ, απειλούνται τώρα με υποβάθμιση, καθώς το αρνητικό outlook σημαίνει ότι είναι περισσότερο πιθανή μία αρνητική αξιολόγηση στο μέλλον.

Σύμφωνα με το διεθνή οίκο αξιολογήσεων, και οι τρεις αυτές χώρες επηρεάζονται αρνητικά από την αβεβαιότητα της κρίσης χρέους και την αυξημένη ευαισθησία σε κινδύνους από την ενισχυμένη πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Αλλά ακόμα και αν η Ελλάδα παραμείνει στην ευρωζώνη, η Moody’s επισημαίνει ότι οι άλλες χώρες, ιδιαίτερα η Ισπανία και η Ιταλία, θα χρειαστούν μεγαλύτερη υποστήριξη. Αυτό το βάρος θα το επωμισθούν ιδιαίτερα τα κράτη με την υψηλότερη αξιολόγηση στην ευρωζώνη, αν αυτή θα διατηρηθεί στην τρέχουσα μορφή της.

Παράλληλα, η Moody’s διατήρησε αμετάβλητη την προοπτική της Φινλανδίας σε «σταθερή», επισημαίνοντας ότι έχει ένα μοναδικό πιστοληπτικό προφίλ.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ