2012-07-24 18:35:02
Φωτογραφία για Αναταραχή στις αγορές – Έρχεται ο «Eurogeddon»;
Για «Eurogeddon» («Eυρωγεδώννα») κάνουν λόγο αναλυτές, αναφερόμενοι στην παρατεταμένη αναταραχή που επικρατεί στις αγορές, και την εντεινόμενη αδυναμία δανεισμού από την ισπανική κυβέρνηση «Αν η ΕΚΤ δεν αγοράσει ισπανικό χρέος στη δευτερογενή αγορά, τότε η Ισπανία εξετάζει να ζητήσει συνολική βοήθεια από την ευρωζώνη» αναφέρουν κύκλοι της Μαδρίτης σύμφωνα με ΜΜΕ.

Σήμερα εξάλλου, ο ισπανός υπουργός Οικονομικών Λούις ντε Γκίντος μεταβαίνει στο Βερολίνο, για να συναντηθεί με τον γερμανό ομόλογο του, πυροδοτώντας σενάρια περί επικείμενης υποβολής αιτήματος βοήθειας.

Σημειώνεται ότι η απόδοση του δεκαετούς ισπανικού ομολόγου αυξήθηκε στο 7,58%. Η χώρα δανείστηκε σήμερα μέσω της έκδοσης τρίμηνων εντόκων γραμματειών περισσότερα απο 3 δισεκατομμύρια ευρώ με μέσο επιτόκιο 2,4%.

Μικρή άνοδο σημείωσε και το κόστος δανεισμού της Γερμανίας μετά την υποβάθμιση της προοπτικής της χώρας από τον οίκο Moody’s. Στα γερμανικά δεκαετή κρατικά ομόλογα το επιτόκιο ενισχύθηκε ελαφρά στο 1,239% απο 1,174%.

Οι αποδόσεις για τα διετή ομόλογα της Ουγκάντα είναι 10%. Στα ύψη αναφέρει το skai.gr, έχει εκτιναχθεί και το κόστος δανεισμού για τη Σλοβενία.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ