2012-07-24 22:44:03
Φωτογραφία για Τι περιλαμβάνει η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου
Τρεις μέρες απομένουν για την τελετή έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και οι Βρετανοί ετοιμάζονται για την τρίωρη φαντασμαγορική τελετή έναρξης το βράδυ της Παρασκευής Η τελετή έναρξης θα αρχίσει στις 21:00 τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδας) και θα ολοκληρωθεί σχεδόν τρεις ώρες αργότερα με την παρέλαση των αθλητών που συμμετέχουν στους Αγώνες. Οι χώρες που συμμετέχουν ξεπερνούν τις 200. Το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, σύμφωνα με «Τα Νέα», θα μετατραπεί σε βρετανική ύπαιθρο, ενώ ο τίτλος της τελετής θα είναι «Isles of Wonder» («Θαυμαστές Νήσοι»), εμπνευσμένος από το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Η τρικυμία».

Η τελετή θα ξεκινήσει με τον ήχο της μεγαλύτερης, αρμονικά συντονισμένης, καμπάνας στον κόσμο που σφυρηλατήθηκε πριν από 442 χρόνια και βρίσκεται σε εκκλησία του Λονδίνου. Στα μάτριξ του Σταδίου θα προβληθεί ένα φιλμ, το οποίο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου εμφανίζονται η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο Ντάνιελ Κρεγκ ως Τζέιμς Μποντ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας κασκαντέρ που θα θυμίζει πράκτορα 007 θα πέσει στο στάδιο με αλεξίπτωτο για να ξεκινήσει το σόου.


Η τελετή θα συνεχιστεί με το ποιμενικό ειδύλλιο «Η πράσινη και ευχάριστη γη» που περιγράφεται στο ποίημα του Ουίλιαμ Μπλέικ «Ιερουσαλήμ», το οποίο έχει μελοποιηθεί και χαρακτηρίζεται ως ο ανεπίσημος εθνικός ύμνος. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής έναρξης, Ντάνι Μπόιλ, ανέφερε πως η τελετή θα περιγράφει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Βρετανίας.

Το τρίτο σκέλος της τελετής θα παρουσιάζει την αναγέννηση του Ανατολικού Λονδίνου, περιοχή που βομβαρδίστηκε ανελέητα κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και στην οποία θα διεξαχθούν οι Αγώνες. Οπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Σάντεϊ Τάιμς», ένα τμήμα της τελετής θα περιλαμβάνει χαρακτήρες από τους παιδικούς ήρωες, όπως ο «Πίτερ Παν», «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» και του «Χάρι Πότερ».

Βασικό ρόλο στην τελετή έναρξης θα παίξει η μουσική και θα ακουστούν τραγούδια των Μπιτλς, των Χου, των Σεξ Πίστολς, αλλά και από το θέμα της ταινίας «Οι δρόμοι της φωτιάς» με τη μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Στην τελετή έναρξης θα συμμετέχουν, όπως ανακοίνωσε ο Ντάνι Μπόιλ, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι, ενώ ανάλογος είναι ο αριθμός των δημοσιογράφων που βρίσκονται ήδη στη βρετανική πρωτεύουσα για να καλύψουν το κορυφαίο αθλητικό γεγονός στον πλανήτη. Εκτός των 60.000 ανθρώπων που εξασφάλισαν εισιτήριο για την τελετή έναρξης, στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου θα βρίσκονται και υψηλοί προσκεκλημένοι. Στην πρώτη σειρά θα βρίσκεται η Βασίλισσα Ελισάβετ, καθώς και σχεδόν όλα τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Στην τελετή θα παραβρεθεί επίσης η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα , μαζί με τις κόρες της. Επίσης, το «παρών» θα δώσουν αρχηγοί κρατών και εξέχουσες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Ντάνι Μπόιλ, την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων αναμένεται να παρακολουθήσουν από τις τηλεοράσεις τους, πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι. Την τελετή έναρξης στο Πεκίνο είχαν παρακολουθήσει, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, περί τα 500.000.000 τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, αριθμός πολύ μικρότερος συγκρινόμενος με τα 4 δισ. των τηλεθεατών της τελετής των Ολυμπιακών της Αθήνας.

Η ώρα έναρξης της τελετής την Παρασκευή έχει προκαλέσει δυσφορία στους αθλητές, μια και αρκετοί από αυτούς υποστηρίζουν ότι θα είναι δύσκολο να παραβρεθούν, δεδομένου ότι το πρωί του Σαββάτου θα ριχτούν στη μάχη των Αγώνων.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ