2012-07-25 20:47:04
Φωτογραφία για Στον παλμό των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου
Η καθημερινότητα στην Βρετανική πρωτεύουσα βαδίζει σε πιο γρήγορους ρυθμούς από ότι συνήθιζε φτάνοντας προς την μεγάλη ημέρα που το ολυμπιακό πνεύμα θα σκεπάσει το Λονδίνο με την έναρξη των αγώνων.Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν κάνει πολύ έντονη την παρουσία τους σε όλο το Λονδίνο αλλά κυρίως στο Ολυμπιακό χωριό. Φυσικά θέλουν να αποφύγουν τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν πέρυσι ακριβώς τέτοια εποχή και κατακάηκαν περιοχές του Λονδίνου από τις εξεγέρσεις διαφόρων κοινωνικών ομάδων.

Δημοσιογράφοι αθλητές και επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου έχουν κατακλύσει το Λονδίνο εδώ και μέρες. Παρόλα αυτά αξίζει να σημειώσουμε ότι οι καθυστερήσεις στα τρένα του μετρό είναι πολύ συχνές και κουραστικές. Ο κόσμος συνωστίζεται μέσα σε αυτά κυρίως σε βασικούς προορισμούς με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι αποπνικτική.

Όλο το Λονδίνο και κυρίως ολυμπιακοί προορισμοί έχουν μετατραπεί σε παζάρι φαγητού και shopping. Δεν υπάρχει σημείο του Λονδίνου που να μην γίνεται παζάρι , δεν υπάρχει σημείο του Λονδίνου που να μην έχουν στηθεί καινούρια εμπορικά κέντρα με πρωτοπόρους όμως πάντα τα παλαιότερα γνωστά σε όλους που έχουν αφήσει ιστορία όπως τα HARRODS.


Και βέβαια αφού η Ελλάδα μεταλαμπαδεύει το ολυμπιακό πνεύμα στο Λονδίνο δεν θα μπορούσε να λείψει και από πολλά άλλα σημεία της αγγλικής πρωτεύουσας με τις γεύσεις της και τη μυθολογία της. Σε όλα τα καινούρια εμπορικά κέντρα το ελληνικό σουβλάκι μοσχοπωλείται και οι ονομασίες των καταστημάτων είναι προέρχονται καθαρά από ελληνικά προϊόντα όπως το «ελαιόλαδο και ρίγανη».

Σαν να μην έφτανε μόνο αυτό όποιος επισκεφθεί το Λονδίνο θα δει σκηνές της ελληνικής μυθολογίας να κοσμούν κεντρικά σημεία της πόλης φορεμένα όμως στο αγγλικό μοτίβο….

Μάλλον δεν τους φτάνουν τα ελγίνεια μάρμαρα που έχουν στο Βρετανικό μουσείο θα ήθελαν σιγά σιγά να μεταφέρουν και άλλες ελληνικές σκηνές στην πόλη τους Η αγγλική πρωτεύουσα μέρα με τη μέρα γίνεται όμως όλο και πιο δύσβατη αφού το κεντρικό κυρίως Λονδίνο θα είναι απροσπέλαστο λόγω των μέτρων για τους Ολυμπιακούς.

Στο ολυμπιακό χωριό του Stratford o κόσμος πιο πολύ ενδιαφέρεται να επισκεφθεί το καινούριο εμπορικό κέντρο που είναι γεμάτο καταστήματα με φθηνά προϊόντα και όχι τόσο για τους ολυμπιακούς.

Τα δρομολόγια στο μετρό έχουν μεγάλες καθυστερήσεις και οι δρόμοι του Λονδίνου είναι απροσπέλαστοι. Μέσα στα τρένα του μετρό ο κόσμος καταπατιέται και δεν υπάρχει aircodition με αποτέλεσμα η ζωή των επισκεπτών να γίνεται κόλαση.

Σε όλα τα εμπορικά τους κέντρα και κυρίως στο καινούριο που βρίσκεται στο ολυμπιακό χωριό στο Stratford έχουν φτιάξει εστιατόριο που ονομάζεται "ελαιόλαδο και ρίγανη" και πουλούν σουβλάκια 9 λίρες το ένα δηλαδή 12 ευρώ περίπου.

Οι Άγγλοι σε όλα τα σημεία της πόλης έχουν ξεσηκώσει κάτι από την ελληνική μυθολογία

Σου θυμίζει κάτι αυτό;

Στην περιοχή Coven Garden το έχουν στήσει αυτό.

Εν τω μεταξύ μετά από συζητήσεις με τη βρετανική κυβέρνηση, οι τελωνειακοί στο Λονδίνο αποφάσισαν να ανακαλέσουν την απόφασή τους για 24ωρη απεργία την παραμονή της έναρξης των 30ών Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι τελωνειακοί, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στο γραφείο μετανάστευσης και στον έλεγχο διαβατηρίων του αεροδρομίου «Χίθροου», είχαν απειλήσει με απεργιακές κινητοποιήσεις, ως αντίδραση για τις περικοπές θέσεων εργασίας. Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Δημόσιων και Εμπορικών Υπηρεσιών, Μαρκ Σερουότκα, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως παρουσιάστηκε πρόοδος στις συζητήσεις με κυβερνητικούς εκπροσώπους και μετά την υπόσχεση των τελευταίων για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας δεν συντρέχει λόγος για απεργία.

briefingnews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ