2012-07-26 20:14:08
Φωτογραφία για Βρώμικο παιχνίδι από το site parapolitika.gr σε βάρος Ελληνικής εταιρείας με μεγάλη εξαγωγική δύναμη;
Οσμή σκανδάλου ή "βρώμικο παιχνίδι" από το parapolitika.gr σε βάρος μεγάλης εταιρείας εξαγωγής ελληνικών προϊόντων προς χώρες του εξωτερικού; Διαβάστε όλες τις απόψεις στο planet-greece και βγάλτε τα συμπεράσματά σας Χθες, αναδημοσιεύσαμε από το κατά τα άλλα αξιόλογο site ενημέρωσης parapolika.gr μία είδηση, την οποία οι συντάκτες του εν λόγω site αποκαλούσαν ως σκάνδαλο. (διαβάστε την είδηση εδώ).

Εν ολίγοις, το parapolitika.gr άφηνε σαφείς αιχμές για την εν λόγω εταιρεία, η οποία φέρεται να κέρδιζε διαγωνισμό με "φωτογραφικές προκηρύξεις", όπως έλεγε χαρακτηριστικά.

Όμως, μήπως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά;

Η απάντηση της εταιρείας στο planet-greece

Η διοίκηση της εταιρείας επικοινώνησε με το planet-greece, παρουσιάζοντάς μας μία τελείως διαφορετική άποψη, από το εν λόγω δημοσίευμα, εγείροντας μάλιστα πληθώρα ερωτημάτων ακόμη και για τον σκοπό της ανάρτησης!


Σας παραθέτουμε αυτούσια όλη την επιστολή:

Αγαπητοί κύριοι, διαπιστώσαμε ότι στον ιστότοπό σας αναρτήσατε δημοσίευμα του διαδικτυακού φορέα ενημέρωσης με την επωνυμία «parapolitika.gr», το οποίο ενέπλεκε την εταιρία μας σε δήθεν προβληματικό διαγωνισμό της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Τον εν λόγω δημοσίευμα περιελάμβανε ανακριβή και δυσφημιστικά σχόλια σε βάρος της εταιρίας μας. Η Εταιρία μας ήρθε σε επικοινωνία άμεσα με τον εν λόγω διαδικτυακό φορέα και αφού δόθηκαν οι σχετικές εξηγήσεις, το συγκεκριμένο ¨κατέβηκε¨ από το διαδίκτυο, μιας και δεν ανταποκρίνονταν στην αλήθεια.

Προς δική σας ενημέρωση, λάβετε υπ’ όψη τα κάτωθι:

Η εταιρία μας είναι πιστοποιημένη κατά τα πρότυπα ISO 9001:2008 και ΕΛΟΤ 1435/2009 για την παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας, είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Ελέγχου Διαφάνειας του ΕΣΡ (αρ. μητρώου 796/2008), έχει υποβάλλει αίτηση για την εγγραφή της στο Μητρώο Διαφημιστών Δημοσίου (13808/2008) και είναι εγγεγραμμένη στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας και στον Οργανισμό Προστασίας Δικαιωμάτων Διαφημιστικών Εταιριών, έχει δε υλοποιήσει, υλοποιεί και είναι σε διαδικασία υλοποίησης δεκάδων έργων προώθησης, με πολλά από αυτά να αφορούν στις συγκεκριμένες αγορές στόχους (Ρωσία, Ουκρανία και Κίνα) από το 2005, διαθέτει δε προσωπικό, που ασχολείται τα τελευταία 10 χρόνια αποκλειστικά με σχετικές υπηρεσίες προώθησης και έχει κύκλο εργασιών μόνο για το 2011 διπλάσιο της αξίας του συγκεκριμένου έργου. Επιπρόσθετα, η εν λόγω εταιρία μας έχει αναλάβει παρόμοια έργα σε 4 χώρες της ΕΕ, ενώ προωθεί προϊόντα και υλοποιεί εκστρατείες προώθησης σε πάνω από 30 χώρες στον κόσμο.

Η αρχική προκήρυξη του έργου με τίτλο ¨ Προώθηση φρέσκων φρούτων σε Ρωσία & Κίνα¨ από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, όριζε ότι ο διαγωνισμός θα λάμβανε χώρα τον Δεκέμβριο του 2011, ήταν δε καθ’ όλα νόμιμη και νομότυπη ακολουθώντας πιστά τις επιταγές του σχετικού με αριθμό 118/2007 Π.Δ. Στον εν λόγω διαγωνισμό η εταιρία μας δήλωσε κατά τους όρους του νόμου και της προκήρυξης τη συμμετοχή της και κατέθεσε πρόταση, που πληρούσε ήδη το σύνολο των απαιτούμενων προϋποθέσεων.

Ωστόσο εξαιτίας προφανώς των επιγενόμενων εκλογών της διοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, ο διαγωνισμός ακυρώθηκε και επαναπροκηρύχθηκε τον Φεβρουάριο του 2012 για τις 26.03.2012, όταν και πραγματοποιήθηκε υπό τη νέα διοίκηση.

Η εταιρία μας πληρούσε το σύνολο των απαιτούμενων προϋποθέσεων και του δεύτερου διαγωνισμού και δήλωσε εκ νέου τη συμμετοχή της, και αφού ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, το έργο κατακυρώθηκε τελικά σε εμάς, μιας και αποδείχθηκε από τα αρμόδια όργανα ότι η εταιρία μας ανταποκρίνονταν στις απαιτήσεις της υπηρεσίας.

Αναφορικά δε με το νομότυπο χαρακτήρα της προκήρυξης αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσκληση για το διαγωνισμό δημοσιεύτηκε, σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου, σε εφημερίδες της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προς το σκοπό όπως ο διαγωνισμός λάβει πανευρωπαικό χαρακτήρα !!!!!

Μάθετε επίσης ότι το εν λόγω έργο, όπως και άλλα παρόμοια, προχρηματοδοτείται από την εταιρία στην οποία κατακυρώνεται, σύμφωνα με το νόμο, και μετά την ημερομηνία λήξης του, εφόσον προσκομιστούν τα σχετικά παραστατικά από την εργολάβο εταιρία, όπως ο νόμος ορίζει, της καταβάλλεται το αναλογούν ποσό.

Ως εκ τούτου αποδεικνύεται ότι η διαδικασία κατακύρωσης στην εταιρία μας του έργου με τίτλο ¨ Προώθηση φρέσκων φρούτων σε Ρωσία & Κίνα¨ πραγματοποιήθηκε με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης και το Π.Δ 118/2007 και σε καμία περίπτωση δεν επρόκειτο για απευθείας ανάθεση, η δε εταιρία μας πληρούσε τις απαιτούμενες βάσει των ανωτέρω προϋποθέσεις για να αναλάβει το έργο.

Ως εκ τούτου, τα σχόλια περί δήθεν σκανδάλου όχι μόνο δεν ευσταθούν αλλά προκαλούν μείζονα ζημία στην εταιρία μας, που δραστηριοποιείται νόμιμα στην Ελλάδα και το εξωτερικό εδώ και 10 χρόνια και χαίρει εκτίμησης στο χώρο της και διεθνώς, έχοντας επιτυχημένη εμπειρία ετών και πελατολόγιο, που περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες ελληνικές εξαγωγικές εταιρίες.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Θα σας παρακαλούσαμε όπως

Α) δημοσιεύσετε διορθωτικό άρθρο προς αποκατάσταση της αλήθειας και της αξιοπιστίας της εταιρίας μας περιλαμβάνοντας τα παραπάνω ακριβή στοιχεία και

Β) σε κάθε περίπτωση απόσχετε άμεσα από τη δημοσίευση του ως άνω εξόχως ανακριβούς και δυσφημιστικού για την εταιρία μας δημοσιεύματος, όπως εξάλλου έχει ήδη πράξει και ο διαδικτυακός φορέας parapolitika.gr, που το ανάρτησε πρώτο και το έχει ήδη ‘κατεβάσει’.

Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν θα μας αφήσετε άλλο περιθώριο από τα προσφύγουμε αρμοδίως για την προστασία των εννόμων συμφερόντων μας και την αποκατάσταση της μέγιστης οικονομικής και ηθικής βλάβης που έχουμε υποστεί.

Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

Για την ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Ε.Π.Ε¨

κος Σκαρλάτος Παντελής

Η θέση του planet-greece

To planet-greece αναδημοσιεύοντας μία είδηση, δε σημαίνει ότι την υιοθετεί. Γι' αυτό και στο τέλος ΠΑΝΤΑ αναφέρουμε την πηγή, ώστε να αποφεύγονται παρεξηγήσεις και να μην μας πιστώνουν γραφόμενα, που δεν μας ανήκουν.

Όμως, όταν ένας ιστότοπος δημοσιεύει μία καταγγελία, τόσο σοβαρή, θεωρούμε επιβεβλημένη την ύπαρξή της, όταν υπάρχει απάντηση, και μάλιστα τεκμηριωμένη, όπως αυτή, πολλώ δε μάλλον, όταν ζητείται η από εμάς η δημοσίευση της απάντησής σας. Δε θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να υπάρχει δημοσιευμένη απάντηση, χωρίς την αναφορά της πρωτότυπης ανάρτησης! Θα προκαλούσε σύγχυση στο αναγνωστικό κοινό.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς δεν είμαστε αυτοί που θα κρίνουμε τι ισχύει και τι όχι, αφού δεν αποτελεί προϊόν δικής μας έρευνας. Κρατούμε, όπως πάντα, τις σχετικές αποστάσεις, αναμένοντας απαντήσεις από τους διαχειριστές του parapolitika.gr, οι οποίοι πλέον μένουν έκθετοι, ειδικά μετά την απόσυρσης της εν λόγω είδησης, χωρίς να δώσουν τις σχετικές εξηγήσεις.
 
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στην ΕΣΗΕΑ ο Ρουπακιώτης
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στην ΕΣΗΕΑ ο Ρουπακιώτης
ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ