2012-03-16 14:36:44
Φωτογραφία για Wind of change...
              Οι καιροί αλλάζουν. Τα πάντα γύρω μας γυρίζουν, οι κανονισμοί στη Formula 1 θα έμεναν ίδιοι; Ε, όχι δα Η αλήθεια είναι ότι η FIA δεν προχώρησε φέτος σε σπουδαίες και ... πολυδιαφημισμένες αλλαγές, αλλά καλό είναι να ρίξουμε μια ματιά σε αυτές - λίγες ώρες από το πρώτο φετινό Grand Prix.

DRS, KERS, pit stops, αλλαγή στον προμηθευτή ελαστικών φέτος δεν έχουμε.

Όμως για να .. ρίξουμε φως σε μερικούς από τους κανονισμούς που έχουν υποστεί αλλαγές.

Τέλος οι διαχύτες

Η FIA περιορίζει τη χαρτογράφηση κινητήρων και τη θέση της εξάτμισης, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί από τους σχεδιαστές η χρήση των καυσαερίων της εξάτμισης στην αεροδυναμική του μονοθεσίου, απαγορεύοντας ουσιαστικά τους διαχύτες καυσαερίων.

Ελεγχοι πρόσκρουσης

Θα υπάρξουν αυστηρότεροι έλεγχοι πλευρικής σύγκρουσης και τα νέα μονοθέσια πρέπει τώρα να περάσουν όλα τα απαιτούμενα τεστ πρόσκρουσης της FIA, προτού αρχίσουν δοκιμές εντός πίστας.


Οδηγίες προς τους οδηγούς

Οι οδηγοί δεν μπορούν πλέον να βγουν από την πίστα χωρίς δικαιολογημένη αιτία, όπως για να εξοικονομήσουν χρόνο και καύσιμα.

Επίσης, οι οδηγοί δεν μπορούν πλέον να επιστρέψουν στην αγωνιστική γραμμή, από την οποία μετακινήθηκαν, για να υπερασπιστούν τη θέση τους.

Διακοπή αγώνα

Ένας αγώνας δεν θα μπορεί να έχει διάρκεια ακόμα και 8 ώρες, μιας και η διάρκεια ένός Grand Prix. Οι πιλότοι, θ αεπιστρέψουν στον αγώνα, έχοντας την θέση που βρίσκοντας πριν τη διακοπή

Αυτοκίνητο ασφαλείας

Ενώ το αυτοκίνητο ασφαλείας βρίσκεται στην πίστα, όλα τα μονοθέσια που έχουν «φάει» γύρο θα επιτρέπεται να επιστρέψουν στο τέλος της κατάταξης, προκειμένου να διασφαλιστεί καθαρή επανεκκίνηση, χωρίς τα πιο αργά αυτοκίνητα να εμποδίζουν αυτά που αγωνίζονται για τις πρώτες θέσεις.

Δοκιμές

Σημαντική είναι αλλαγή που έχουν υποστεί οι δοκιμές. Εκτός από τις καθιερωμένες δοκιμές εξέλιξης, θα διεξάγεται και ένα τριήμερο δοκιμών στη διάρκεια της χρονιάς. Στο παρελθόν δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα.

Διανομή Ελαστικών

Οι οδηγοί θα μπορούν να κάνουν χρήση, την πρώτη ημέρα των ελεύθερων δοκιμαστικών, όλων των σετ ελαστικών και όχι μόνο των τριών που τους επιτρέπονταν.
woop.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μαρινάκης: «Ψηλά το κεφάλι»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μαρινάκης: «Ψηλά το κεφάλι»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ