2012-03-16 15:49:59
Φωτογραφία για 2η καταγγελία- σοκ για μιζαδόρους υπαλλήλους του ΥΠΑΝ!
Η μία μετά την άλλη έρχονται στη δημοσιότητα καταγγελίες για υπαλλήλους της διεύθυνσης ...  

επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης που «λαδώνονται».

Ο πρόεδρος της βιομηχανίας επεξεργασίας ξύλου ΑΦΟΙ ΓΚΑΝΗ Α.Β.Ε.Ε από τη Δράμα, Σταύρος Γκάνης κατήγγειλε χθες το μεσημέρι στην Διεύθυνση Οικονομικού Εγκληματος στην Ασφάλεια Αττικής πως και ο ίδιος έχει πέσει θύμα εκβιασμού από τους υπαλλήλους του τμήματος επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Μάλιστα κατονόμασε πως ο ένας υπάλληλος που έχει ήδη συλληφθεί μετά την καταγγελία του Αριστείδη Μάρκου, του ξενοδόχου από την Αργολίδα, εκβίαζε και τον ίδιο. Ο επιχειρηματίας ανέφερε πως του είχαν ζητήσει 200.000 ευρώ μίζα για να προχωρήσουν στην επιχορήγηση που είχε εγκριθεί και έφτανε περίπου τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως δήλωσε ο κύριος Σταύρος Γκανής στο Newsit:

«Εγώ έχω βιομηχανία ξύλου - παλέτας στη Δράμα, μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, από το 1996 μαζί με τον αδελφό μου
. Το 2006 κάναμε επέκταση και εκσυγχρονισμό και καταθέσαμε ένα φάκελο στο Υπουργείο Οικονομικών τότε και ξεκίνησε το έργο, το οποίο μέχρι και σήμερα δεν έχει τελειώσει. Όταν κατέθεσα τον φάκελο, μου συνέστησαν οι υπάλληλοι να πάω σε εταιρεία συμβούλων για να τελειώσω πιο γρήγορα και να τα πάρουν αυτοί νόμιμα. Δηλαδή η εταιρεία να πάρει το 50% και να μοιραστούν με τους υπαλλήλους μισά - μισά για παράδειγμα, να πάρουν δηλαδή όλοι και να είναι ευχαριστημένοι. Όποιος δε συνεργαστεί με εταιρεία συμβούλων και καταθέσει μόνος του φάκελο αντιμετωπίζει αυτά που αντιμετώπισα εγώ και αυτά που αντιμετώπισε ο Μάρκου με το ξενοδοχείο. Δεν υπάρχουν πολλοί δρόμοι, άλλοι τα δίνουν και κάνουν τη δουλειά τους και άλλοι ταλαιπωρούνται και φτάνουν εδώ που έφτασα εγώ».

«Αν δεν υπάρχει "κίνητρο" δεν προχωράει η υπόθεση σου, δεν προχωράει τίποτα. Τι να σου πούνε θέλω μίζα. Δεν ήταν δωράκι, ήταν κίνητρο γιατί δεν ήταν μόνο ένας. Εάν ήταν ένας θα λέγαμε είναι ένας υπάλληλος και θα βγάζαμε άκρη. Ο συγκεκριμένος όμως ήταν το πιόνι, ο κουβαλητής. Έπαιρνε αυτός και όλοι οι υπόλοιποι, γιατί αυτός υπέγραφε αλλά οι άλλοι εκταμιεύανε, οι άλλοι πληρώνανε».

«Όταν ήρθε η ώρα να πάρω τα χρήματα δεν προχωρούσε ο φάκελος, γιατί έπρεπε να δώσω "κίνητρο" αλλιώς έμπαιναν άλλοι φάκελοι πάνω από τον δικό μου που είχαν "κίνητρα". Τελικά εμένα με έφτασαν παραμονές Χριστουγέννων το 2008 που έπρεπε οπωσδήποτε να βρω λεφτά και αναγκάστηκε γιατί είδα ότι δεν είχα άλλη λύση παρά  να δώσω λεφτά 50.000 ευρώ. Έδωσα άλλη μια φορά ακόμη 50.000 ευρώ, σύνολο 100.000 ευρώ και τα υπόλοιπα 100.000 ευρώ δεν τους τα έδωσα. Χρωστάω δηλαδή και είμαι το μαύρο πρόβατο. Αφού δεν τους έδινα τα υπόλοιπα χρήματα πέταξαν το φάκελό μου στην άκρη και φτάσαμε σχεδόν να απορρίψουν και την επένδυση. Αν δεν πας μαζί με το ρεύμα σου κάνουν κακό. Κάνουν το κουνούπι ελέφαντα για να βρουν προβλήματα γιατί εκεί μέσα έχουν κάνει σημεία και τέρατα. Έχουν κάνει εκατομμύρια ζημιά στο ελληνικό δημόσιο, έχουν κάνει όργια εκεί μέσα».

«Δεν έχω την ελπίδα πως θα αλλάξει κάτι, θα βρουν άλλο τρόπο να τα παίρνουν. Δε γίνεται να έχουμε έναν επενδυτικό νόμο και τον μαγειρεύουν διαρκώς. Έχουμε επενδυτικό ίδιο με της Ευρώπης; Όχι. Γιατί; Γιατί στην Ελλάδα όλα γίνονται διαφορετικά. Έχουν οδηγήσει επιχειρηματίες στην αυτοκτονία, άλλοι δεν άντεξαν αυτή την πίεση. Σκεφτείτε πως είναι να χρωστάς και να στα έχουν πάρει όλα οι τράπεζες. Το αντέχεις αυτό να χρωστάς στον κόσμο και στο προσωπικό σου;».

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα από αυτή τη δεύτερη καταγγελία η νέα υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου είχε ξηλώσει τα 50 άτομα από τη συγκεκριμένη διεύθυνση του υπουργείου και είχε προκηρύξει ήδη νέες θέσεις εργασίας. Μάλιστα, η κα Διαμαντοπούλου έχει ήδη ζητήσει τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων όλων των υπαλλήλων της διεύθυνσης.

Πηγή: NewsIt
GreekzNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ