2012-08-02 16:18:03
Φωτογραφία για Υπόμνημα εκπαιδευτικών σε Αρβανιτόπουλο
Πολυσέλιδο υπόμνημα, με τα αιτήματα των καθηγητών έδωσε στη δημοσιότητα η ΟΛΜΕ λίγη ώρα πριν οι καθηγητές προσέλθουν στη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Οι καθηγητές καταγράφουν όλα τα προβλήματα του κλάδου και των σχολείων, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς σημαντικότερο θέμα είναι «η ελλιπής χρηματοδότηση των σχολείων», αλλά συγχρόνως και «τα ζητήματα σχετικά με τις καταργήσεις- συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και υποστηρικτικών δομών εκπαίδευσης».

Μεταξύ των αιτημάτων των καθηγητών είναι να μην προωθηθούν τα σχέδια νόμων για το γενικό και τεχνολογικό λύκειο, αλλά να αρχίσει άμεσα διάλογος με τους καθηγητές. Επίσης ζητούν να μην κλείσει κανένα σχολείο και να νομοθετηθεί ως ανώτατο όριο μαθητών ανά τμήμα στους 20- 25, ανάλογα με τον τύπο του σχολείου.

Επίσης, οι καθηγητές ζητούν να καταργηθεί ο ν
. 4024/11 για το νέο μισθολόγιο- βαθμολόγιο στο δημόσιο, που -όπως λένε- «εξαθλιώνει οικονομικά τους εκπαιδευτικούς και συνδέει τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη με την απόδοση και την αξιολόγηση» και «να επανέλθει η ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών». Ζητούν, επίσης, να μην προωθηθεί καμιά δυσμενής αλλαγή στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών, καμία αύξηση του διδακτικού ωραρίου και να γίνουν επαρκείς διορισμοί.

Τέλος, οι καθηγητές αναφέρονται εκτενώς στο ζήτημα της αξιολόγησης τονίζοντας: «Ως συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών θα αντισταθούμε για να μην περάσει η αξιολόγηση- χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, που φέρνει την υποταγή, τη διάσπαση του κλάδου, τη μισθολογική καθήλωση, την άρση της μονιμότητας και τις απολύσεις».
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ