2012-08-09 22:48:56
Φωτογραφία για Επεσαν από τα σύννεφα ο Μαύρος και η ομάδα του - Χρειάζονται 11 εκατ. ευρώ για να βγει η χρονιά
Η επτάωρη ενημέρωση από Βαλασόπουλο, Γρηγορίου και Δημητρέλο για τις οικονομικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ επί της ουσίας έκαναν τον Θωμά Μαύρο και τους συνεργάτες του να πέσουν από τα σύννεφα.

Πλέον, ο Θε«ω»μάς και η ομάδα του δεν θέλει τις μετοχές και τη διοίκηση, αλλά θα απαιτήσει να πληρώσουν οι υπεύθυνοι, ενώ θα δοθεί και νέα συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα μιλήσουν με στοιχεία και ονόματα.

Το σκηνικό, πλέον, αλλάζει σε ό,τι αφορά στις προθέσεις και τις κινήσεις της ομάδας του Θωμά Μαύρου. Ο λόγος; Απλός… Η λεπτομερέστατη ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ έκαναν τον Μαύρο, αλλά και τους συνεργάτες του να αλλάξει… Συγκεκριμένα, ο Μαύρος και και οι συνεργάτες του Σταυρόπουλος, Ηλιόπουλους, Γατζούλας, είχαν συνάντηση με τον οικονομικό διευθυντή της ΠΑΕ Παναγιώτη Βαλασόπουλο, τον νομικό σύμβουλο, Χάρη Γρηγορίου και τον πρώην πρόεδρο, Ανδρέα Δημητρέλο, στην οποία τους παρουσιάστηκε αναλυτικά η κατάσταση της «κιτρινόμαυρης» εταιρείας. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Η απάντηση είναι απλή. Επεσαν όλοι από τα σύννεφα μόλις αντιλήφθηκαν το μέγεθος της τραγικότητας της και την τεράστια δυσκολία αντιμετώπισής της.


Η σύσκεψη που ξεκίνησε στις 11 το πρωί και τελείωσε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα κατέδειξε το μέγεθος του προβλήματος που υπάρχει στα ταμεία της ΑΕΚ, προκειμένου αυτή να μπορέσει να αντεπεξέλθει σε Δημόσιο, νυν και πρώην ποδοσφαιριστές, λοιπούς πιστωτές και βέβαια λειτουργικά έξοδα. Σε γενικές γραμμές, το συμπέρασμα που βγήκε ήταν ότι η ΑΕΚ χρειάζεται να βρει μέχρι μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες 6 με 7 εκατ. ευρώ, ενώ για να βγει η σεζόν χρειάζονται περίπου 11 εκατ. ευρώ.

Ετσι η ομάδα Μαύρου κατέληξε στο συμπέρασμα πως επί της παρούσης η κατάσταση μοιάζει και μάλλον είναι μη αναστρέψιμη, από τη στιγμή που δεν υπάρχει υποψήφιος επενδυτής, ενώ ο κόσμος της ομάδας δεν μπορεί να τη στηρίξει άλλο, από τη στιγμή που υπάρχει και η κρίση της ελληνικής οικονομίας.

Ετσι αφήνεται να εννοηθεί από την ομάδα Μαύρου πως η ανάληψη της διοίκησης στις 24 του μήνα περνά, πλέον, σε δεύτερη μοίρα και πως μετά τις 20 θα πρέπει να δοθεί μία συνέντευξη Τύπου, στην οποία τόσο ο νέος πρόεδρος της ΑΕΚ όσο και οι συνεργάτες του θα μιλήσουν με ονόματα και στοιχεία για το ποιοι έφθασαν την ΠΑΕ σ' αυτό το τέλμα. Συν τοις άλλοις, θα ζητήσουν δημόσια από τους μετόχους να καλύψουν τις υποχρεώσεις που δημιούργησαν. Αν κάτι τέτοιο γίνει αποδεκτό από την πλευρά τους, τότε το επόμενο βήμα θα είναι είτε να παραμείνουν (εφόσον συνεχίσουν να πληρώνουν), είτε να προχωρήσει το σχέδιο του Μαύρου για μετατροπή της ΠΑΕ σε εταιρεία λαϊκής βάσης e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Όταν σοβαρεύτηκε... κάλπασε!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Όταν σοβαρεύτηκε... κάλπασε!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ