2012-08-14 08:46:26
Φωτογραφία για Συντριβή αεροσκάφους της Ήλιος
Επτά χρόνια μετά τραγωδία της "Ήλιος" Τους 121 συγγενείς τους που χάθηκαν κατά την πτώση του αεροπλάνου της εταιρείας «Ήλιος» στο Γραμματικό Αθηνών στις 14ης Αυγούστου του 2005 μνημονεύουν σήμερα οι οικείοι τους στην εκκλησία του Αποστόλου Μάρκου στο Παραλίμνι, μετά τη Θεια Λειτουργία. Τελευταία ενημέρωση: 4 λεπτά πριν Επίσης, σήμερα, τελείται μνημόσυνο στην εκκλησία της Παναγίας της Ελευθερώτριας στη Μοσφιλωτή κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας από τις 16.30 μέχρι και τις 19.00. Συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στο Γραμματικό βρίσκονται στην Ελλάδα όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο εκκλησάκι που κτίστηκε στο χώρο της πτώσης του μοιραίου αεροσκάφους.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε τους κατηγορούμενους ένοχους χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τη συντριβή του αεροσκάφους που οδήγησε στο θάνατο 121 ανθρώπους. Οι τέσσερεις κατηγορούμενοι, οι Δημήτρης Πανταζής, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Κικκίδης διευθυντής Πτητικών Επιχειρήσεων και Γιάνκο Στοΐμένοφ, αρχιπιλότος της εταιρείας κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία εξ αμελείας με ενσυνείδητη αμέλεια και ο επί καθήκοντι μηχανικός της εταιρείας την ημέρα της μοιραίας πτήσης Άλαν Ίργουιν κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας με ασυνείδητη αμέλεια
. Το Πλημμελειοδικείο επέβαλε καταδίκη ενός χρόνου για κάθε απώλεια ζωής, συν τρία χρόνια ποινή βάσης, που αφορά την ενοχή τους με την ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Η συνολική ποινή των στελεχών της εταιρίας είναι 123 χρόνια. Η απόφαση του Πλημμελειοδικείου Αθηνών εξεδόθη μετά την κατά πλειοψηφία απαλλακτική ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, που έκρινε ότι το κατηγορητήριο σε βάρος των υπευθύνων της «Ήλιος» είναι ατεκμηρίωτο, καθώς απουσιάζει μαρτυρία που να τους συνδέει με την τραγωδία. Κατά της απόφασης αυτής έχει καταχωρηθεί έφεση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

http://www.ant1iwo.com/
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ